HAKTAN YANA HALKIMIZIN YANINDAYIZ

Orjinal Resim

Belediye Başkanımız Burcu Köksal böyle konuştu:

“HAKTAN YANA HALKIMIZIN YANINDAYIZ”

Belediye Başkanımız Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyelerimizin destekleriyle, vatandaşlarımızın günlük yaşantısına dokunan kararları kamuoyu ile paylaştı.

Başkanımız Burcu Köksal, şehit ailelerimize, gazilerimize ve engellilerimize yönelik su tarifeleri için uygulanan yüzde 50’lik indirim oranını yüzde 85'e çıkardıklarını söyledi.

NİKÂH İŞLEMLERİNDE SIĞINMACILARA 25 KAT ZAM

Belediyemize ait sosyal tesislerde uygulanan fiyat tarifelerinde yüzde 35 ile yüzde 45 arasında indirime gittiklerini açıklayan Başkanımız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız için 400 TL olan nikâh işlem tarifesini, sığınmacılar için 25 kat zam yaparak 10 bin TL’ye çıkardıklarını ifade etti.

EKMEK FİYATLARINDA ARTIŞA GİTMEYECEĞİZ

Seçimlerden önce emeklilerimiz için söz verdiği Çınarlar Lokalini en kısa sürede hayata geçirerek çayı 1 TL’den, suyu ise maliyetinden satışa sunacaklarını aktaran Belediye Başkanımız Burcu Köksal, ekmek fiyatlarında herhangi artışa gitmeyerek 5 liradan satmaya devam edileceğini ifade etti.

CENAZE NAKİLLERİNDEN ÜCRET ALINMAYACAK

Şehir dışına yapılan cenaze nakilleri için daha önce cenaze sahiplerinden alınan kilometre başı 6 lirayı kaldırarak, bu hizmeti ücretsiz olarak sunacaklarını da dile getiren Başkanımız Burcu Köksal,  AFBEL Termal Otel’deki fiyat tarifelerinde de güncellemeler yaparak vatandaşlarımızın daha uygun fiyata en iyi şekilde yararlanmalarını sağlayacaklarını kaydetti.

“MİSAFİRLİĞİN SÜRESİ OLUR”

Sığınmacıların misafir olduğuna yönelik ifadelere de açıklık getiren Başkanımız Burcu Köksal; “Misafirliğin belli bir süresi olur. Bu misafirlik fazlası ile uzadı. Seçim vaadimizde sığınmacıların gönderilmesi konusunda vaadimiz vardı. Vatandaş yüzde 51 oranında oy vererek bizi seçtiyse bunların yerine getirilmesini bekliyor. Bu noktada da Gazi İsmail Çavuş’un torunuyum. Bu topraklar için benim dedem canını ortaya koymuş. Rahmetli dayım şerefli bu ülke için canını ortaya koyan bir Türk subayı idi. Bugün Allah korusun memlekette savaş çıksa bir dakika bile düşünmeden cepheye koşar canımın son damlasına kadar bu memleketimi savunurum. Burada bütün arkadaşlarımız da benimle aynı hassasiyeti taşıyordur. Ama kendi vatanını terk edip gelen, benim vatanıma hayrı olacağını düşünmüyorum.  Onun içinde bayramlarda ülkelerine gidiyorlar. Tatillerde gidiyorlar. Dolayısı ile mağduriyetleri söz konusu değil. Mağdur olmayan burada keyfi bir şekilde yaşayan, sırtını bizlere dayayanların memleketlerine misafirliklerin sona ererek dönmelerini düşünüyorum. Bundan sonra bu yönde kararlar alacağım. Benim esnafım ruhsat almak için bin bir takla atarak zorluklarla uğraşırken sığınmacıların ruhsatsız olarak bedavadan para kazanmalarını ben sindiremiyorum. Afyonkarahisar’daki tüm hemşerilerimin bizimle aynı görüşte olduğunu düşünüyorum”

“SOSYAL TESİSLERDEKİ ÜRÜNLERDE FİYAT FARKLILIKLARI VAR”

Belediyemizin gelir tarifelerinde yapılan düzenlemeye ilişkin  de bilgi veren Başkanımız Burcu Köksal; “Belediyemizin işlettiği tesislerde fiyatlarla ilgili sorunlar var. Bu tesislerde fiyatlarda farklılıklar var. Maliyet hesaplarının olmadığını görmedik. Buralarda maliyet hesabı yaparak vatandaşlarımızın daha kolay ulaşması için bazı indirimler yaptık.  Örneğin çay fiyatı 8 TL imiş biz bunu 5 TL’ye indirdik. Kahve 28 TL imiş bunu da 15 TL’ye indirdik. Neskafe 25 TL’ye satılıyormuş. 15 TL’ye indirdik. Bu tesislerde eleman fazlalığı var. Burada da sadeleştirme yapacağız. Buralarda self servise geçeceğiz. Maliyetleri düşüreceğiz. Daha çok vatandaşımızın buralardan faydalanmasını sağlayacağız. Yaptığımız değişiklikler vatandaşımızın lehine olacak.” diye konuştu.

Diğer Haberler