TÜRKİYE MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR´DA

Orjinal Resim


TÜRKİYE MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA

MXGP HEYECANI BAŞLADI

             Türkiye Motokros Şampiyonası'nın final yarışları, Afyonkarahisar'da başladı. Şehrimiz motokros yarışlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Başkanımız Mehmet Zeybek’in önderliğinde Afyonkarahisar Belediyesi her yaştan sporcuyu ödüllü padok ve pistimizde ağırlamayı sürdürüyor. Yaz kış çeşitli müsabakalara ev sahipliği yapan Motor Sporları Merkezimiz de bu kez de Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 5. ayak final yarışları yapılıyor.

Türkiye Motokros Şampiyonası (MXGP) 5. Ayak yarışları Afyonkarahisar’da başladı. Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'ndeki yarışlara, MX, MX1, MX2, MX2 gençler, MX senior, kadınlar, veteran, 50cc, 65cc ve 85cc sınıflarında 88 sporcu katılıyor. Yarışları ilk gününde teknik ve idari kontrolün ardından sporculara yarış brifingi verildi. Sporcular, bugün pistte antrenman ve sıralama turlarını gerçekleştirdi.

MXGP FİNALİNDE DÜNYA, AFYONKARAHİSAR’I İZLEYECEK

Final etabının ilk gününde 50 cc’nin yarışlarını veteran ve seniorlar’ın yarışlarının birinci etapları yapıldı. Yarın da tüm kategorilerde yarışlar yapılıp 88 sporcu final yarışında ter dökecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar Türkiye Motokros Şampiyonası hakkında düşüncelerini paylaşarak Afyonkarahisar’ın bu konuda lider bir şehir olduğuna dikkat çekti. Uçar; “Afyonkarahisar motor sporlarında Türkiye’nin lideri. Bir çok Avrupa ülkesinin çok üstünde standartlara sahip parkurumuz, padok alanımız ve motor sporları merkezimiz var. Final yarışı olmasına rağmen 88 yarışçı kayıt oldu. Kıyasıya mücadele verecekler. Gençler ve çocuklarımız Afyonkarahisar’ı ve Türkiye’yi Dünya ve Avrupa bazında temsil edecekler. Sadece 50 cc çocuk yarışları sosyal medyada 17 milyon paylaşım aldı.  Afyonkarahisar motor sporları ile özdeşlemiş durumda. Hem tanıtım yapıyoruz hem de çocuklarımızın ve gençlerimizin ufuk açmalarına katkı sağlıyoruz. Türkiye Motokros Şampiyonası’nın final ayağını yapıyoruz Afyonkarahisar’da. Sıralama yarışlarında da zor bir zemin ve hava şartlarına rağmen yarışı bırakmadılar. Büyük bir gurur duyuyoruz. Yarışçılarımızın yüzde 60’ı çocuk ve gençlerden oluşmaya başladı. Yavrularımız çok zor bir spor yapıyorlar ama bunun karşılığını da gelecekte ülkelerini gururla temsil etmek olarak görecekler. Yarın final yarışları yapılacak. Şampiyon belli olacak. Tüm Afyonkarahisar’ı motor sporları merkezine yarışları izlemeye davet ediyoruz” dedi.

Diğer Haberler