BELEDİYE MECLİSİ YILIN SON TOPLANTISINI YAPTI

Orjinal Resim

BELEDİYE MECLİSİ YILIN SON TOPLANTISINI YAPTI

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 2023 Yılının son toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, alınacak kararların ilimize ve ülkemize hayırlı neticeler getirmesini diledi.

“FİLİSTİN’DE YAŞANAN KATLİAMI TÜM DÜNYA İZLİYOR”

Filistin ve Gazze’de yaşanan insanlık katliamının bir ön önce son bulması dileyen Başkanımız Mehmet Zeybek; “Tüm dünyanın gözü önünde gerçekten Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Resmen bir vahşet, bir soykırım; genç çocuk yaşlı demeden eğitim yuvalarını hastaneleri gözü dönmüşçesine bombalayarak masumları katlediyorlar. Tüm dünya seyirci kalıyor. Adam hiç kimseyi dinlemiyor Amerika’sı Avrupası tüm milletlerin gözü önünde resmen soykırım yapıyor. Kimsenin de sesi çıkmıyor. Amerika Birleşik Devletleri hala oraya akıl almaz silah ve mühimmat sevkiyatı gerçekleştiriyor. Amerika’nın yıkıldığını hep birlikte yakın tarihte bekleyip göreceğiz içten içe zaten kaynamaya başladı. Bizim elimizden gelen dua etmek. Allah kısa sürede Filistin’deki mazlumların yardımcısı olsun.

“KIŞ SEZONUNA HAZIRIZ”

Afyonkarahisar Belediyesi olarak kış ayına hazır olduklarını ifade eden Başkanımız; “Aralık ayı ile birlikte kış sezonuna girdik. Hazırlıklarımızı yaptık. Karla mücadele edecek olan ekiplerimiz daha önceki yıllarda olduğu gibi her şeyiyle hazır. Tuzlama ekibimiz, solüsyonlarımız hazır. İnşallah kazasız belasız bol yağışlı bir kışı hep birlikte geçiririz. Çünkü yağış bizim için olmazsa olmazımız. Yağış olursa Akdeğirmen barajımızda su seviyesi yükselir ve içme suyumuzda bir sıkıntı yaşamadan yazı atlatırız diye düşünüyoruz. Çünkü biz su zengini bir ülke değiliz. İçme suyumuzu kuyulardan motorlarla çekerek sağlıyoruz. Bu seneki yağışlar bir aydır yoğun olduğu için aşağı yukarı barajdaki su seviyemiz yüzde otuzlar seviyesine kadar gelmişti ki bu seneyi yağışlardan önce zaten %10 seviyesindeydi. Barajdan su alma imkanımız neredeyse yok denecek kadar azdı. Cenabı Hak yüzümüze güldü bu yağışlarla birlikte %30 seviyesine çıktı ve oradan takviye ederek içme suyumuzu bu sene sorunsuz karşıladık. Yaklaşan yerel seçimlerin Afyonkarahisar ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Başkanımız “Yine kış mevsimi ile birlikte yerel seçim atmosferinde girmiş olduk. Tüm partilerle birlikte Cenabı hak bu seçimlerinde ülkemizin geleceği açısından hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Aday adayı olan arkadaşlara da hayırlı olsun diyor başarılar diliyoruz. Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın dediği gibi, Hak şerleri hayreyler, Zannetme ki gayreyler, Ârif ânı seyreyler, Mevlâ görelim n’eyler, N’eylerse güzel eyler” diye konuştu.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli kardeşlerimize yönelik Belediye Sosyal Tesislerinde 300 kişinin üzerinde bir katılımla kahvaltı programı düzenlediklerini ifade eden Başkanımız Mehmet Zeybek, “Engelli kardeşlerimizin ihtiyacı olup talep edilen 13 adet tekerlekli sandalyeyi kahvaltı programında engelli kardeşlerimize teslim ettik. Engelli olmaları Allah’ın takdiridir. Yarın bizlerinde engelli olmayacağımıza dair bir garantimiz yoktur. Dolayısıyla engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalara özen göstererek yol ve kaldırımlarımızı buna göre hazırlamak zorundayız.” şeklinde konuştu.

“ÖĞRETMENLERİMİZİ BU YILDA UNUTMADIK”

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Afyonkarahisar’da kamu ve özel okullarda dâhil yaklaşık 6 bin öğretmene Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yıldönümünü de göz önüne alınarak özel bir yaklaşımda bulunduklarını söyledi. Zeybek, “Bu yıl ki 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde farklı bir uygulama yapmak istedik. Cumhuriyetimizin de 100’ncü kuruluş yıldönümünü göz önüne alarak kıymetli öğretmenlerimize kamu ve özel okullarda dâhil olmak üzere yaklaşık 6 bin eğitimciye içerisinde kahve, haşhaş, kolonya ve tanıtım kitapçığı bulunan bir hediye paketi hazırlayarak gönderdik. Kendilerini unutmadığımızı belirterek memnuniyet içeren olumlu geri dönüşler aldık. Bu vesile ile bir kez daha tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.” dedi. Halk Eğitim Merkezine eğitime destek amacıyla YKS’ye girecek öğrencilerin sınavlara hazırlanması için test kitapları teslim ettiklerini kaydeden Başkanımız Zeybek, “Gençlerimizin eğitimine  Belediye olarak bir nebze de olsa katkı verebiliyorsak ne mutlu bizlere.” ifadelerini kullandı.

"KENTİMİZİ GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Halk Ekmek Büfelerinin vatandaşlarımız tarafından büyük rağbet gördüğüne dikkat çeken Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek;Belediyemiz Halk Ekmek Büfeleri üç ayrı noktada hizmet verirken, 9 noktada da satışa sunuluyor. Yine Gastronomi Sokağımızda çalışmalar tamamlanma aşamasına ulaştı. Burada yer alan Mevlana Üçgen Parkını da yeni bir düzenleme ile halkımızın hizmetine sunacağız. Bedesten Kavşak düzenleme çalışmamız bitti. Kadınana figürünü de buraya yerleştirdik. Proje uygulaması öncesi çevredeki tüm esnafı ziyaret ederek projeyi anlattık, esnafımız projeyi beğendi. Bedesten Kavşak düzenlemesi ardından günlük en az 300 ziyaretçi Karahisar Kalesi ve Kadınana figürü ile fotoğraf çektirerek kentimizden ayrılıyor. Birlikte çalışarak verdiğiniz desteklerle kentimizi güzelleştirmeye devam ediyoruz.”

 

ESKİ MÜZE ALANINA MİNİ MİLLET BAHÇESİ

Yol ve kaldırım çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini aktaran Başkanımız Mehmet Zeybek, şunları söyledi: “Yol ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Garnizon Millet Bahçesi çalışmamızı hep birlikte gezip incelemiştik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri Türkiye’de merkezi konumda millet bahçesi olarak bir ilk olan Garnizon Millet Bahçesi çalışmamıza destek vereceklerini ifade ettiler. İnşallah Garnizon Millet Bahçemizi Cumhuriyetimizin 101’nci kuruluş yıldönümünde hizmete alacağız. Aileler sabahtan akşama kadar çocuklarıyla Garnizon Millet Bahçesinde 87 bin metrekarelik bir alanda çok güzel vakit geçirebilecekler. Bir mini millet bahçesini de eski müze binamızın bulunduğu alana yine şehir içine kazandıracağız. Eski müzemizin mevcut binasının bir kısmını Çocuk Kütüphanesi, bir kısmını da Oyuncak Müzesi olarak düzenleyeceğiz. Buraya yakışır bir peyzaj çalışması ile mini bir millet bahçesini halkımıza kazandırmış olacağız.”

 

KİTAP OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Meclis üyelerine elektronik ortamdan iletilen Kasım ayı toplantısına ait toplantı tutanak özeti oybirliğiyle kabul edilirken;  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube arasında “Kitap Okuma Yarışması” yapılması kapsamında ortak işbirliği protokolü yapılması için Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Zeybek, “Bugüne kadar düzenlediğimiz kitap okuma yarışmasında okullarımıza yaklaşık 50 bin kitap teslim ettik. Gerek okul idarecilerinden gerekse öğretmenlerimizden bu konunda olumlu tepkiler aldık. 2024 yılında düzenlenecek olan yarışma için 10 bin olmak üzere toplamda 60 bin kitabı okullarımıza teslim etmiş olacağız.”

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler