7 EYLÜL TARİHLİ KOMİSYON RAPORLARI

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ EĞİTİM KÜLTÜR GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONUNUN 07/09/2020 TARİHLİ VE 2 SAYILI RAPORU

Sıra No

Belediye Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Raporunun

Tarih ve Sayısı

Kararın Özeti

07/09/2020-2

Belediye Meclisinin 01/09/2020 tarihli toplantısında 268 sayılı Meclis Kararıyla Komisyonumuza havale edilen Belediyemiz sınırları ve mücavir alan sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek olan eğitim yardımının/desteği miktarının ve süresinin belirlenmesi isteği Komisyonumuzca değerlendirilmiş olup;

Belediyemiz sınırları ve mücavir alan içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilere (öksüz yetim olan öğrenciler, ihtiyaç sahibi şehit ve gazi çocuğu olan öğrenciler, kendisi %40 ve üzeri engelli olan ihtiyaç sahibi öğrenciler, anne - babası resmi ayrı olup ihtiyaç sahibi olan öğrenciler ve diğer ihtiyaç sahibi) öğrenciler 2020-2021 Eğitim –Öğretim yılında (Ocak 2021-Mayıs 2021), 5 ay boyunca, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilere aylık ?100,00 (yüzlira )eğitim yardımı yapılması, 5393 sayılı Belediye Kanununun 14.maddesinin (b)bendi,38 Maddesinin (n )bendi ve 60. Maddeesinin (i ) bendi ve Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Hizmet ve Yardım Esasları Yönetmeliğinin 11. Maddesinin ilgili hükümleri gereğince Komisyonumuzca uygun görülmüştür.

Meclis tasviplerine arz olunur.