07.09.2022 Tarihli Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporları

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ BAYINDIRLIK VE İMAR KOMİSYONUNUN 07/09/2022 TARİHLİ 55-58 SAYILI RAPORLARI

Sıra     No

Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporunun Tarih ve Sayısı

Raporun Özeti

07/09/2022-55

Belediye Meclisinin 01/09/2022 tarih ve 473 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi, 1342 ve 1343 Adalar ile Beyazıt Mahallesi, 1344 adanın olduğu bölgelerde imar plan değişikliği yapılması isteği incelendi.

Konunun Belediyemiz elemanlarınca yerinde detaylı teknik incelemesi yapıldıktan sonra komisyonumuzca yapılacak inceleme neticesinde oluşturulacak detaylı raporun karara bağlanmak üzere Belediye Meclis gündemine sunulması komisyonumuzca kabul edilmiştir.      Durum Meclisimize arz olunur.

07/09/2022-56

Belediye Meclisinin 01/09/2022 tarih ve 475 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Eşrefpaşa Mahallesi, 2251 Ada 13 Parselin olduğu bölgede imar plan değişikliği yapılması isteği incelendi.

07/09/2022-57

Belediye Meclisinin 01/09/2022 tarih ve 474 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Eski Mahalle muhtarlarımızdan Salih BOZOKLU isimli vatandaşımız, İlimiz Merkez Esentepe, Mareşal Fevzi Çakmak, Gazi, Kanlıca İstiklal ve Zafer mahallelerinde yeniden dönüşüm yapılarak bu bölgelerde yapı yüksekliklerinin artırılması için imar plan değişikliği yapılması isteği incelendi.

Bu bölgeler planlanırken verilen emsallere göre sosyal altyapı (okul, cami, sağlık ocağı, yeşil alan, park, oyun alanı, spor alanı vb.) ve teknik altyapı (su, kanalizasyon, elektrik, yol vb.) oluşturulmuştur.

Yoğunluk artışı verildiğinde ise sosyal ve teknik altyapı ihtiyaca cevap veremeyeceği için olumsuz etkilenecektir.

Ayrıca bu bölgede oluşan yapılanmalar tamamen mevcut emsal inşaat alanına göre oluştuğu için vatandaşlarımız arasında eşitsizliğe sebebiyet verecektir.

Belirtilen gerekçelerden dolayı isteğin ilave ve revizyon imar plan çalışması içerisinde değerlendirilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.

07/09/2022-58

Belediye Meclisinin 01/09/2022 tarih ve 477 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Hasan Karaağaç Mahallesi 5035 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13 ve 14 Nolu Parsellerin olduğu yerde konut amaçlı ilave imar planı yapılması isteği incelendi.