BAYINDIRLIK VE İMAR KOMİSYONUNUN 07.07.2023 TARİHLİ VE 40 SAYILI RAPORU

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ BAYINDIRLIK VE İMAR KOMİSYONUNUN 07.07.2023 TARİHLİ VE 40 SAYILI RAPORU

Sıra     No    Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporunun Tarih ve Sayısı    Raporun Özeti
1    07.07.2023-40    Belediye Meclisinin 01.02.2022 tarih ve 102 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen, İlimiz Merkez Fatih Mahallesi, 2405 Ada 11 Nolu parselin olduğu bölgede imar plan değişikliği yapılması isteği incelendi.
            3194 sayılı İmar Kanunu’nun ve 14.06.2014 tarih ve 29030 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği; imar plan değişikliğinin yapılabilmesi için plan ana kararlarının sürekliliğini, bütünlüğünü sosyal ve teknik altyapının dengesinin bozulmayacak nitelikte olması gerektiğini beyan etmektedir. Yapılacak imar plan değişikliğinin teknik ve nesnel gerekçelere dayanılarak yapılması gerektiğini bildirmektedir.
      Bu bölgeler planlanırken verilen emsallere göre sosyal altyapı (okul, cami, sağlık ocağı, yeşil alan, park, oyun alanı, spor alanı vb.) ve teknik altyapı (su, kanalizasyon, elektrik, yol vb.) oluşturulmuştur.
    Yoğunluk artışı verildiğinde ise sosyal ve teknik altyapı ihtiyaca cevap veremeyeceği için olumsuz etkilenecektir.
    Ayrıca 2405 Ada 11 Parsel ile bitişiğindeki 23 parsel üzerine imar planında belirlenen koşullara göre yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi verilen yapılar mevcuttur. Ancak istek bu bölgede kentsel dönüşüm projesi uygulaması gündeme gelirse dikkate alınarak değerlendirilecektir.
              Belirtilen bu gerekçelerden dolayı isteğin komisyonumuzca uygun görülmeyerek RED edilmiştir.