02.01.2012 Tarihli Belediye Meclis Kararları

Tarih ve Sayısı

Kararın Özeti

02/01/2012-01

Belediye Meclisinin 02.01.2012 Tarih ve 27 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi verilirken Belediyemizce alınan altyapı katılım payı oranlarının belirli bir kıstas ve ücretle yeniden belirlenmesi isteği incelendi.

İmar plan ve mücavir alan sınırlarımız dahilinde yapılan inşaatlarda 3194 sayılı imar kanununun 23. maddesi gereğince alınması gereken altyapı kullanım paylarının bakım onarım yapılabilmesi için yarısı yapı ruhsatı aşamasında yarısı ise yapı kullanma esnasında alınması için aşağıdaki tutarlar 2012 yılı için tespit edilen yeniden değerlendirme oranı olan %10.26 civarında artırılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.

1-) Konutlar m2 sınırlaması olmaksızın her bağımsız bölüm için; (Yarısı İnşaat Ruhsatı esnasında, kalan bölümü Yapı Kullanma İzin Belgesi alırken o günkü enflasyon rakamlarına göre belirlenen Belediye Meclis kararına göre uygulanmaktadır.)

374,00 TL

412,00 TL

2-) Ticari mekanlar ( işyeri, otel, motel, iş merkezi, yurt, işhanı vb ) için her 150 m2 bir bağımsız bölüm kabul edilerek inşaat ruhsatına ve yapı kullanma izin belgesine müracaat edenlerden bu katsayı esas alınarak altyapı katılım bedeli

374,00 TL

412,00 TL

3-) Kamu adına yapılan ( gerek kamu, gerekse kamu için hayırseverler için yaptırılan) Sağlık, Eğitim, Kültür vb. hizmet binaları, bir bütün olarak değerlendirilerek teknik altyapı katılım payı bedeli

66,00 TL

74,00 TL

4-) Özel olarak Okul, Sağlık vb. tesisler ise ticari işletme kabul edilerek 2.madde kapsamında değerlendirilecektir.

02/01/2012-02

Belediye Meclisinin 02.01.2012 Tarih ve 28 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Sinanpaşa Mahallesi, 46 pafta, 47 ve 49 parsel nolu taşınmazların 5393 sayılı Belediye Kanununun 14. maddesinin b fıkrasında belirtilen "Kültür ve Tabiat Varlıkları ile Tarihi Dokunun ve Kent tarihi bakımından önem taşıyan mekanların ve işlevlerin korunmasını sağlayabilir" hükmü gereğince Afyonkarahisar Belediyesi adına söz konusu parsellerin kamulaştırılıp kamulaştırılamayacağı, eğer kamulaştırılacaksa kamulaştırma yolu ile satın alınması, satın alma bedel ve şartlarının tespit edilmesi, kamulaştırma işlemenin sonuçlandırılmasından sonra 47 ve 49 nolu parsellerin tasarruf şeklinin tespiti vb. konularında Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN ve Belediye Encümenine yetki verilmesi isteği incelendi.

Söz konusu olan yerin 5393 Sayılı Belediye Kanununun 14. maddesinin b fıkrasında belirtilen "Kültür ve Tabiat Varlıkları ile Tarihi Dokunun ve Kent tarihi bakımından önem taşıyan mekanların ve işlevlerin korunmasını sağlayabilir" hükmü gereği Belediyemiz adına kamulaştırılması için  satın alınması, satın alma bedelinin ve şartlarının tespit edilmesi, ve bu parsellerin tasarruf şeklinin tespiti vb. konularında Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN ve Belediye Encümenine yetki verilmesi komisyonumuzca kabul edilmiştir.