04.01.2012 Tarihli Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporları

AFYONKARAHİSAR  BELEDİYESİ BAYINDIRLIK VE İMAR KOMİSYONUNUN 01/02/2012 TARİHLİ VE 008-010 ARASI RAPORLARI

S.N

Bayındırlık  ve İmar Komisyonu Raporunun

Tarih ve Sayısı

Kararın Özeti

01/02/2012-08

Belediye Meclisinin 01.02.2012 Tarih ve 47 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Akçin Köyü, 7 pafta (K25A-23B-C), 1449 parsel nolu Maliye Hazinesine ait 291875.38 m²'lik gayrimenkule hayvancılık amaçlı imar planı yapılarak Akçin Köy halkının kullanımına açılması isteği incelendi.

Söz konusu olan yere hayvancılık amaçlı imar planı yapılarak Akçin Köyü sakinlerine hayvancılık yapmaları için dağılması planlanmıştır.

Bu durum İlimizin markalaşmasında önemli bir rolü olan kaymakçılığın daha da ileri gitmesi için ve İzmir-Ankara yolunda bulunan köyün düzenli yerleşime kavuşmasını sağlayacaktır.

Bu alanın 3194 sayılı İmar Kanununun planlama ilkesi gereği kurum ve kuruluşlardan olan Organize Sanayi Bölgesi, Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Sağlık Müdürlüğü, Oedaş, Telekom, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğü'nün planlamaya esas görüşlerinin alındıktan sonra hazırlanacak "Entegre Hayvancılık Alanı" amaçlı ilave imar planlarının onanmak üzere tekrar Belediye Meclis gündemine sunulması komisyonumuzca kabul edilmiştir.

01/02/2012-09

Belediye Meclisinin 01.02.2012 Tarih ve 48 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Kanlıca Mahallesi, 18K-2A pafta, 2498 ada, 1 parselde bulunan tescil harici alana toplam inşaat alanı 2 kat, 500 m²'yi geçmeyecek şekilde ve yapı yaklaşma sınırları içerisinde kalmak şartıyla "Bilgi Evi" (lise ve üniversite sınavları öncesi kurs, bilgisayar kursu, masa tenisi vb. etkinlikleri içeren) amaçlı imar plan değişikliği yapılması isteği incelendi.

Söz konusu olan yere kamu yararı gözetilerek Bilgi Evi yapılmasıyla birlikte bölgenin eğitim alanında büyük bir destek sağlanacak ve gençlerimizin sosyal amaçlı spor aktivitelerine katkıda bulunulacaktır.

Bu sebepten dolayı 3194 sayılı İmar Kanununun 8.b maddesine uygun olarak imar plan değişikliği yapılması komisyonumuzca kabul edilmiştir.

01/02/2012-10

Belediye Meclisinin 01.02.2012 Tarih ve 49 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Çakır Köyü, 21İ-4A, 21İ-1D pafta, 110 ada, 1 parselde bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'na tahsisli alanda KAKS 1.0 olduğundan dolayı yatırım yapılamadığından KAKS'ın 1.30'a çıkarılarak imar plan değişikliği yapılması isteği incelendi.

Söz konusu olan bölgede kamu yararı gözetilerek Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasınca yapılacak tesisler için ekli planda belirtildiği şekilde (E=1.30) yeniden imar plan düzenlenmesi 3194 sayılı İmar Kanununun 8.b maddesine uygun olarak yapılması komisyonumuzca kabul edilmiştir.