08.03.2012 Tarihli Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporları

AFYONKARAHİSAR  BELEDİYESİ BAYINDIRLIK VE İMAR KOMİSYONUNUN 08/03/2012 TARİHLİ VE 024-028 ARASI RAPORLARI

S.N

Bayındırlık  ve İmar Komisyonu Raporunun

Tarih ve Sayısı

Kararın Özeti

08/03/2012-24

Belediye Meclisinin 01.03.2012 Tarih ve 83 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Cansız Mahallesi, 70 pafta, 163 ada, 1 parsel nolu gayrimenkulün kamu yararı gözeterek yol olarak imar plan tadilatı yapılması ve uygun bir arsa ile takas edilmesi isteği incelendi.

Söz konusu olan parsel imar planlarımızda eski yerleşim alanlarında olduğu için ulaşım planlaması dikkate alınmadan mevcut kadastro gözetlenerek yapılan planlama olduğu için gelişen teknoloji karşısında yetersiz kalmaktadır. Zira olası muhtemel bir tabi afette manevra yapılabilecek bir alan bulunmamaktadır.

Bu olumsuzluğun ortadan kaldırılarak kamu yararı oluşturulması için 163 ada 1 parselin imar planında konut yapı adasından çıkarılarak yol ve meydan amaçlı hazırlanan tadilatlı imar planının 3194 sayılı imar kanununun 8.b maddesine uygun olarak onanması, imar planının kesinleşmesinden sonra kamulaştırma veya takas işlemi için Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN ve Belediye Encümenine yetki verilmesi komisyonumuzca kabul edilmiştir.

08/03/2012-25

Belediye Meclisinin 01.03.2012 Tarih ve 88 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Çetinkaya (Yeşilyurt) Mahallesi, 21K-4C pafta, 2148 ada, 10, 11, 12, 13, 14 parseller ile 2149 ada 5, 6, 7 parsel nolu taşınmazların maliklerinin parsellerinin bulunduğu alanda 25 metrelik yolda değişiklik yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesi isteği incelendi.

Söz konusu olan bölgede tren yolunun bulunmasından dolayı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü'nden görüş alındıktan sonra tekrar Belediye Meclis gündemine sunulması komisyonumuzca kabul edilmiştir.

08/03/2012-26

Belediye Meclisinin 01.03.2012 Tarih ve 86 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Çetinkaya (Selçuklu) Mahallesi, 20K-4A pafta, 1286 ada, 1 parsel nolu taşınmazın Alışveriş Merkezi, Akaryakıt Satış İstasyonu, Dinlenme Tesisi (Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı) vb. alandan çevredeki emsal değerler göz önünde bulundurularak ticaret - konut alanı ve maksimum inşaat alanı öngörülerek imar plan değişikliği isteği incelendi.

Söz konusu olan alanda İzaleyi Şuyu Davası olduğundan, Belediyemizin hissesinin korunabilmesi amacıyla tekrar kıymet takdiri yapılmasından sonra tekrar Belediye Meclis gündemine sunulması komisyonumuzca kabul edilmiştir.

08/03/2012-27

Belediye Meclisinin 01.03.2012 Tarih ve 85 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Hamidiye Mahallesi, 146 pafta, 312 ada, 2 parselin üzerine Polis Lojmanlarının yıkılarak yeniden yapılabilmesi için KAKS 0,60 olan inşaat müsaadesinin ayrık nizam 4 kat %60 inşaat müsaadesine dönüştürülmesi isteği incelendi.

Konunun Belediyemiz teknik elemanlarınca incelemesi yapıldıktan sonra tekrar Belediye Meclis gündemine sunulması komisyonumuzca kabul edilmiştir.

08/03/2012-28

Belediye Meclisinin 01.03.2012 tarih ve 99 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen Kent Bilgi Sistemi bünyesinde İlimizde bulunan 81 adet mahalledeki cadde ve sokak isimlerinden bir tanesine Kardeş şehrimiz olan Hamm şehrinin isminin verilmesi isteği incelendi.

Konu ile ilgili detaylı teknik çalışma yapılmış olup, yapılan çalışma neticesinde Selçuklu mahallesinde bulunan "1365" Cadde isminin değiştirilerek "Hamm Şehri Caddesi" isminin verilmesi uygun görülmüştür..