01.02.2013 Tarihli Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporları

AFYONKARAHİSAR  BELEDİYESİ BAYINDIRLIK VE İMAR KOMİSYONUNUN 01/02/2013 TARİHLİ VE 10 SAYILI RAPORU

Sıra No

Belediye Bayındırlık  ve İmar  Komisyonu Raporunun Tarih ve ayısı

Kararın Özeti

01/02/2013-10

Belediye Meclisinin 01.02.2013 Tarih ve 71 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Çetinkaya (Selçuklu) Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi ile Ali Çetinkaya Bulvarına bağlantı olmadığından dolayı vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi isteği incelendi.

Yüntaş Ekmek Fabrikasının güneyindeki mevcut yol imar planlarının işlenmediğinden dolayı sorunlar yaşanmaktadır. Adnan Kahveci Caddesini kullanan vatandaşlarımız Ali Çetinkaya Bulvarına çıkışta bu yolu kullanmaktadır. Ulaşım ağı incelendiğinde Uydukent-Çetinkaya (Selçuklu) Mahallesinde Akarçay Rekreasyon düzenlemesinin yapılmasında sonra arz talep oranı artmıştır. Nüfus artışına doğru orantılı olarak taşıt sayısında da  artışı görülmektedir. Söz konusu ulaşım ağına bakıldığında kent merkezine ulaşım akslarında yoğunluk görülmekte ve merkeze bağlantı sayısının az olması nedeniyle sıkıntılar baş göstermektedir. Söz konusu bağlantı yolu Selçuklu Mahallesi ile merkezin en yakın bağlantısı olup, trafikteki taşıt sayısı göz önüne alındığında yakıt ve karbonmonoksit emisyonunun azaltılarak hava kirliliğinin de önüne geçilmiş olacaktır.

Yukarıda açıklanan neden sonuç ilişkileri göz önüne alındığında hem kamu yararı hem de rasyonel çözümün Adnan Kahveci Caddesi ile Ali Çetinkaya Bulvarının ulaşım ağı dikkate alınarak bağlantısının yapılması gerekmektedir.

Bu nedenlerden dolayı konunun 3194 sayılı İmar Kanununun 8.b maddesine uygun olarak onanması komisyonumuzca kabul edilmiştir.                   Durum Meclisimize arz olunur.