02.09.2013 Tarihli Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporları

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ BAYINDIRLIK VE İMAR KOMİSYONUNUN 02/09/2013 TARİHLİ VE 109-110 ARASI RAPORLARI

Sıra No

Belediye Bayındırlık  ve İmar  Komisyonu Raporunun Tarih ve Sayısı

Kararın Özeti

02/09/2013-109

Belediye Meclisinin 02.09.2013 Tarih ve 371 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Erenler (Kumartaş) Köyü için hazırlanan uygulama imar planları Belediye Meclisinin 01.07.2013 Tarih ve 303 sayılı kararı ile askıya çıkarılmış olup 30 gün askı süresinde 6 adet itiraz dilekçesi incelenmiştir.

Yapılan itirazlar planlamanın bütünlüğünü etkileyecek nitelikte olup, planlama ilkeleri içerisinde bulunan sosyal ve teknik donatıyı ve ulaşım planlamasını olumsuz etkileyecek niteliktedir.

Belirtilen gerekçelerden dolayı itirazların reddi, imar planının çizildiği şekilde uygulanması komisyonumuzca kabul edilmiştir.

02/09/2013-110

Belediye Meclisinin 02.09.2013 Tarih ve 372 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz mücavir alan sınırları içerisindeki imar planlarımızı kişi ve kuruluşlardan talep gelmesi üzerine, vatandaşlarımızın ve kuruluşların çalışmalarında kullanılabilmeleri amacıyla sayısal olarak imar durumunun CD ortamında verilmesi isteği incelendi.

3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesi gereği kesinleşen imar planları alenidir. İsteyen herkese ücreti karşılığında verilir hükmü gereği imar planlarımızın sayısal ortamda çalışmaları tamamlanmıştır.

Belirtilen sebeplerden dolayı sayısal imar planlarını özellikle serbest piyasada mimarlık, mühendislik, müteahhitlik, emlakçılık vb. hizmetler verenler ile her isteyene tek kullanımlı şifre verilerek 200 TL'lik makbuz karşılığında verilmesi, yılda bir defaya mahsus olmak üzere yapılan imar plan değişikliklerinin güncel şekli ile isteyene tek kullanımlı şifre verilerek 100 TL'lik makbuz karşılığında verilmesi;

Sayısal imar planlarımızı yasal olarak elde etmeyenler içinde Sanat Eserleri Kanunu gereği telif hakkı Belediyemizde olması nedeni ile tazminat davası açılması komisyonumuzca kabul edilmiştir.