02.01.2014 Tarihli Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporları

AFYONKARAHİSAR  BELEDİYESİ BAYINDIRLIK VE İMAR KOMİSYONUNUN 02/01/2014 TARİHLİ VE 01 SAYILI RAPORU

Sıra No

Belediye Bayındırlık  ve İmar Komisyonu Raporunun

Tarih ve Sayısı

Kararın Özeti

02/01/2014-01

Belediye Meclisinin 02.01.2014 Tarih ve 16 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Deper (Mareşal Fevzi Çakmak) Mahallesi, 18K-3B, 18K-3C, 18L-4A, 18L-4D Paftaların bulunduğu bölgede yeniden imar plan çalışmaları yapılması isteği incelendi.

Söz konusu olan bölgede 1987 yılında yapılan imar planı çalışmaları yapılamamış olup, yaklaşık %60'larda Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) çıktığından dolayı uygulaması yapılamadığından yerleşime açılamamaktaydı. Bölgedeki arkeolojik alan sınırlarında Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından değişiklik yapılmıştır. Arkeolojik sınırlarda değişmeyle birlikte alanda Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) düzenlemesi standartlara çekilerek uygulamanın yapılabilirliği sağlanmaktadır.

Hazırlanan Revizyon İmar Planlarında modern şehircilik ilkeleri doğrultusunda çevresiyle bütüncül bir yaklaşım içerisinde, yaşanabilir ve teknik sosyal donatı dengesi sağlanmıştır.

Yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı hazırlanan Revizyon İmar Planlarında planlaşma koşulları doğrultusunda     3194 sayılı İmar Kanununun 8.b maddesine göre 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği komisyonumuzca uygun görülerek kabul edilmiştir.