08.08.2014 Tarihli Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporları

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ BAYINDIRLIK VE İMAR KOMİSYONUNUN 08/08/2014 TARİHLİ VE 61-62 ARASI RAPORLARI

Sıra No

Belediye Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporunun Tarih ve Sayısı

Raporun Özeti

08/08/2014-61

Belediye Meclisinin 01.07.2014 Tarih ve 259 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Çevre yolu Ankara Kavşağı ile Organize Sanayi Bölge Kavşağı arasında bulunan işyerlerinin kullanım amacının değiştirilmesi isteği incelendi.

Belediye Meclisinin 13.05.2002 tarih ve 57 sayılı kararı ile ilimizin ekonomik canlılığını artırmak amacıyla imar plan tadilatı yapılarak ilimizin sembolü olan sucuk ve şekerci imalatçıları ile hediyelik eşya satış dükkânları yapılmıştır.

Bazı dükkân sahipleri kullanım amacını değiştirmek üzere Belediyemizden talepte bulunmuşlardır. İşyerleri imar planlarındaki kullanım amacına göre Belediyemizce satıldığından dolayı parsel maliklerinin değişiklik için muvafakatları istenilmiştir.

Bazı parsel maliklerinin değişiklik için muvafakat vermediklerinden dolayı istek uygun görülmeyerek RED edilmiştir.

08/08/2014-62

Belediye Meclisinin 05.08.2014 Tarih ve 319 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez Karaaslan Köyü civarında bulunan Atıksu Arıtma Tesisi, Biyoenerji Santrali, Belediyemiz Park Bahçeler Müdürlüğünün kullanım alanının yetersiz olması ve ilave edilmesinden dolayı "Teknik Altyapı" ve "Belediye Hizmet Alanı" olarak imar plan tadilatı yapılması isteği incelendi.

3194 sayılı İmar Kanununun planlama ilkesi gereği kurum ve kuruluşlardan olan Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü, OEDAŞ, Telekom, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğü'nün planlamaya esas görüşlerinin alınması ayrıca imar planı yapılmasına esas olmak üzere jeoteknik etütlerinin yapılarak ilave imar planının onanmak üzere tekrar Belediye Meclis gündemine sunulması komisyonumuzca kabul edilmiştir.