08.12.2015 Tarihli Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporları

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİBAYINDIRLIK VE İMAR KOMİSYONUNUN 08/12/2015 TARİHLİ VE 91-92 ARASI RAPORLARI

Sıra No

Belediye Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporunun Tarih

ve Sayısı

Raporun Özeti

08/12/2015-91

Belediye Meclisinin 01.12.2015 Tarih ve 404 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez, Çetinkaya (Selçuklu) Mahallesi, K25A21C2D (103) Pafta, 640 Ada, 25 Parselin malikinin mağdur durumda olduğundan dolayı imar plan tadilatı yapılması isteği incelendi.

Carrefoursa (Eski Kiler )Alışveriş Merkezinin kuzeyindeki kullanılmakta olan yol imar planlarına işlenmediğinden dolayı sorunlar yaşanmaktadır. Hamm Bulvarını kullanan vatandaşlarımız bu yolu kullanarak Atatürk Caddesine çıkışta bu yolu kullanmaktadır. Ulaşım ağı incelendiğinde Uydukent?Çetinkaya (Selçuklu) Mahallesinde Akarçay Rekreasyon düzenlemesinin yapılmasından sonra arz talep oranı artmıştır. Nüfus artışına doğru orantılı olarak taşıt sayısında da artışı görülmektedir. Söz konusu ulaşım ağına bakıldığında kent merkezine ulaşım akslarında yoğunluk görülmekte ve merkeze bağlantı sayısının az olması nedeniyle sıkıntılar baş göstermektedir. Söz konusu bağlantı yolu Selçuklu Mahallesi ile merkezin en yakın bağlantısı olup, trafikteki taşıt sayısı göz önüne alındığında yakıt ve karbonmonoksit emisyonunun azaltılarak hava kirliliğinin de önüne geçilmiş olacaktır.

Yukarıda açıklanan neden sonuç ilişkileri göz önüne alındığında hem kamu yararı hem de rasyonel çözümün Hamm Bulvarı ile Atatürk Caddesinin ulaşım ağı dikkate alınarak bağlantısının yapılmasıyla Maliye Kavşağı biraz daha rahatlamış olacaktır.

Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı imar plan değişikliğinin 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8.b maddesine uygun olarak 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanması komisyonumuzca kabul edilmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013/41 sayılı Genelgesi uyarınca plan işlem numarası UİP:,4,40'tır.

08/12/2015-92

Belediye Meclisinin 01.12.2015 Tarih ve 405 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen İlimiz Merkez, Erenler Mahallesi, K25A16C2D Pafta, 213 Adanın bulunduğu bölgede imar plan tadilatı yapılması  isteği incelendi.

Söz konusu olan parselle ilgili olarak Belediye Meclisinin 01.08.2011 tarih ve 429 sayılı kararı ile uygun görülmeyerek RED kararı alınmıştır. Bununla beraber Kadastro Müdürlüğü'nün 3402 sayılı Kanun'unun 22-a maddesine göre uygulama görecek ada ve parsel numaralarında değişiklik oluştuğu görülmüştür.

Tadilat yapılması istenilen yol 15 metre genişliğinde Erenler Mahallesinin tek ana alter yoludur. Yolun daraltılması mümkün değildir. Kaydırılması halinde ise mevcut mezarlık alanı olumsuz etkilenecektir.

Belirtilen gerekçelerden dolayı istek komisyonumuzca uygun görülmeyerek RED edilmiştir.