TURGAY BAŞYAYLA´DAN LEZZET FESTİVALİNE YAKIŞIR KONSER

Orjinal Resim


TURGAY BAŞYAYLA’DAN LEZZET FESTİVALİNE YAKIŞIR KONSER

       Türk Halk Müziği'nin sevilen seslerinden Turgay Başyayla, 5. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’nde sahne aldı. Birbirinden farklı eserleri ve yöresel türkülerinin yanı sıra sahne performansıyla festivale renk katan Başyayla, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

        Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek eşi Sevim Zeybek ve çok sayıda vatandaşımızın katıldığı gecede ünlü sanatçı Turgay Başyayla lezzet festivaline yakışır bir konsere imza attı.Vatandaşlar konser alanında gönüllerince eğlenirken, Turgay Başyayla birbirinden güzel türkülerini Afyonkarahisarlılar için seslendirildi. Alanı hınca hınç dolduran katılımcılar konserlerde doyasıya eğlendi.

“GASTROAFYON DİLLERE DESTAN BİR FESTİVAL”

       Afyonkarahisar’da gelerek Gastro Afyon Festivaline katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Turgay Başyayla GastroAfyon Festivalinin dillere destan olduğunu söyledi. Festivalin başarısıyla gurur duyduğunu ifade eden Turgay Başyayla, “ Festival ilk ilan edildiğinde Belediyemizin ve Valiliğimizin çalışmasında bende yer aldım. Gurur duyuyorum, Afyon ne yapsa kendine yakıştırıyor” diye konuştu.

       Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ise festivale katılımlarından dolayı Turgay Başyayla’ya teşekkür etti. Zeybek Başkan; “2019 yılında gastronomi şehri ilan edildikten sonra UNESCO’nun istemiş olduğu şartları bir bir yerine getirdik. O gün bu gündür her yıl gastronomi festivalini gerçekleştiriyoruz. Son üç yıldır da uluslararası düzeyde bir festival gerçekleştiriyoruz. Şehir olarak çok geniş bir coğrafyaya sahibiz. 600’e yakın yöresel lezzetimiz var. 39 tanesini Türk Patent Enstitüsüne tescilletirdik.  Diğerlerinin de dosyalarını hazırladık, peyder tescilletiyoruz. Dünyada 49, Türkiye’de 3 gastronomi şehrinden biriyiz. 81 ilimizin kendine has lezzetleri var. Ben iddia ediyorum bizim yöresel ürünlerimiz farklı, sebze ağırlıklı sağlıklı beslenmeye yönelik ürünler. Festivalimize 81 ilimizden tüm şefleri davet ettik. Dünyaca ünlü şefler konuk oldu. Hepsinin ayaklarına sağlık, yağmura rağmen festivalimize gelen herkesin yüreğine sağlık. Afyon’un lezzetlerini tanıtmaya, şehrimizi marka yapmaya var gücümüzle gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.

Diğer Haberler