ATLI SPOR TESİSLERİ AÇILDI

Orjinal Resim

100. YILA ARMAĞAN ESER OLSUN

ATLI SPOR TESİSLERİ AÇILDI

Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye’nin birçok ilinden rahvan at yarışçılarını ağırlama imkânı sağlayacak Atlı Spor Tesislerini Cumhuriyetimizin 100. Yılında hizmete aldı.

2019 yılında söz verdiği projeleri tek tek yerine getiren Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, söz vermediği eserleri de Afyonkarahisar’a kazandırmaya devam ediyor. Başkanımız Mehmet Zeybek’in prestij projelerinden Ertuğrulgazi Mahallesi’nde inşa edilen tesisler şehrin sosyal yaşamına da katkı sunacak.

Spor şehri Afyonkarahisar’da geleneksel spor dallarından olan rahvan at yarışçılarının buluşma noktası olacak tesis, 100. Yılına ithafen muhteşem bir törenle açıldı. 

GÖRKEMLİ AÇILIŞ
Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde Afyonkarahisar Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Süleyman Çağlar, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Öztürk, Türkiye Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, Türkiye Atlı Spor Dalları Federasyonu Zeki Genelioğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

“BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Törenin açılış konuşmasını Türkiye Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu yaptı. Afyonkarahisar’a böylesi güzel bir tesisi kazandıran Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür eden Türkiye Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu; “ Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında Rabbim bizlere böyle bir tesisi görmeyi nasip etti. Biz de bu güne şahitlik etmek için Afyonkarahisarımıza geldik. Böyle bir güzel tesisi Afyonkarahisarımıza ve memleketimize kazandırdığı için kıymetli Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Geleneksel atlı spor dallarına vermiş olduğu desteklerinden dolayı kıymetli Cumhurbaşkanımıza ne kadar şükran etsek azdır. Kendilerine, geleneksel sporcularımıza ecdat yadigârı, ata mirası bu sporcularımıza vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Geçmişte şampiyonları yapmak için büyükşehirleri tercih ettiklerini aktaran Zübeyir Bekiroğlu; “Dün Kazakistan'daydık. Önceden biz şampiyonalar yaparken imkan zemin arar, büyük şehirleri tercih ederdik. Rabbime ne kadar şükür ve hamd etsem azdır ki geçen hafta Van'ın Erciş ilçesinin Ulu Pamir köyünde biz Türkiye Şampiyonası yaptık. Devletimize, hükümetimize Rabbim zeval vermesin. Dağlarda, taşlarda geleneksel sporları yapıyoruz. Şimdi tabi buranın ayrı bir heyecanı, ayrı bir mutluluğu oluştu. Bu güzel tesiste ve açılışının olduğu günde Cumhuriyetimizin 100. Yılında Rahvan yarışlarımızın da şampiyonasını yapmak bizlere nasip oldu. Vesile olanlara, emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BU TESİSİN TARİFİ YOK”
Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanımız Bilal Erdoğan’ına da teşekkür eden Bekiroğlu;“Bizlere bu görevi yükleyerek bu sorumluluğu veren, kendisini geleneksel sporların ifasına ve inşasına adamış gönül insanı kıymetli Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanımız Bilal Erdoğan Başkanıma da bizlere sunmuş olduğu bu imkanı Türkiye'de geleneksel sporların konuşuluyor, yapılıyor ve gelişiyor olmasına imkan sağladığı için teşekkür ediyorum.  Kıymetli Kübra Valimizin de geleneksel sporcularımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı ayrıca kendisine teşekkürü bir borç biliyorum. Kıymetli dostlar, gerçekten buranın bugün tarifi yok. Biz çok teşekkür ediyoruz. Bizim rahvan müsabakalarında özellikle kıymetli Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterimiz İsmet Büyükataman abimiz bize yol başlılık yapar, bütün müsabakalarda da yanımızda olmaya çalışır. Bugün de yine kendisi aramızda. Diğer milletvekillerimiz ev sahibi olduğu için onlara söylemiyorum ama kıymetli vekilimize de tekrar hoş geldin diyorum. Özellikle bugün federasyonumuzun Asbaşkanı olan Zeki Genelioğlu başkanıma da yapmış olduğu bu hizmetlerle Afyonkarahisar’ımıza bizi yakınlaştırdı. Bundan dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Hepinizi en kalbi sevgi saygılarımla selamlıyorum. Sağ olun, var olun” dedi.
Türkiye Atlı Spor Dalları Federasyonu Zeki Genelioğlu ise Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümünde kendilerine bu mutluluğu yaşatan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.

“SÖZ VERDİK YAPTIK”
Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ise Atlı Spor Tesisleri Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünde açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Filistinli kardeşlerimizi de unutmayan Başkanımız; “Öncelikle Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı hepimize, hepimize kutlu olsun. Yeryüzünde insanlık dramı yaşayan, yaşanan. Katliam yapan, soykırım yapan Filistinli kardeşlerimize Cenabı Hak sabırlar versin, yardımcısı olsun. İsrail'i de kahru perişan etsin. Spor şehri Afyonkarahisar’ımızda geleneksel spor dallarından olan rahvan at yarışlarının buluşma noktası olacak tesisimizi Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında hizmete almanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Afyonkarahisar'da. 2019 yılında seçime girerken vaat etmiş olduğumuz 37 projemiz vardı. Rahvan At Pisti bizim söz verdiğimiz projeler içerisinde yoktu.  Allah kendisinden razı olsun. Burada As başkanımıza teşekkür ediyorum. Bir yemekle bu işi bağladılar. Kulakları çınlasın Nurullah Kaya, Valimizle birlikte bizi davet ettiler. Afyon'da ciddi bir at sevgisinin olduğunu, rahvan at yarışlarının yapılabilmesi için böyle bir mekâna ihtiyaç olduğunu ifade ettiler. Kalabalık bir topluluk vardı. Söz veriyor musun diye ısrarcı davrandılar. Biz de söz veriyoruz, tamam yapalım dedik” dedi.


“EL BİRLİĞİ İLE BU TESİSİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIK”
Desteklerinden dolayı Afyonkarahisar Milletvekillerimize de teşekkür eden Başkanımız Mehmet Zeybek;” Tesisle ilgili konuyu, dönemin Gençlik ve Spor Bakanımıza bahsettik. Sağolsun destek verdi. Allah kendisinden razı olsun. Kıymetli milletvekillerimiz bizim her zaman yanımızda ve destekçimiz. Daima bir ve beraber hareket ettik. Bakanlığa ve  Spor Toto Genel Müdürlüğüne gittiğimizde hep birlikteydik, elbirliği gönül birliği yaparak bu güzel tesisi şehrimize kazandırdık.. Hayırlı uğurlu olsun. Ata sporumuzu yaşatmak isteyen kardeşlerimize de ben kazasız belasız bir yarışlar diliyorum. Ülkemize hayırlı olsun, ilimize hayırlı olsun. Desteğini hiçbir zaman bizden esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı'na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

 

“AFYONKARAHİSAR’A YAKIŞAN BİR TESİS OLMUŞ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ise Afyonkarahisar’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek; “Böyle özel bir tesisin açılışında sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Gerçekten Afyonkarahisarımıza yakışan çok güzide bir tesis olmuş. Başından bu yana rahvan sporlarıyla alakam nedeniyle tesisin çalışmalarını takip etmeye gayret sarf ettim. Başta As Başkanımız olmak üzere Sayın Belediye Başkanımızın çok samimi çabalarına şahit oldum. Rahvan, Türkiye'de çok yaygın bir geleneksel spor dalı. Bilmeyenler için özellikle hatırlatmayı bir borç biliyorum. Futboldan sonra belki seyircisi en fazla olan geleneksel sporların başında rahvan yarışları geliyor. Bu itibarla güzide şehrimiz Afyona böyle bir tesisin kazandırılmış olması, örnek olması anlamında da çok kıymetli. Ben emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olması temennisiyle. Bugün ev sahipliği yapılan Rahvan Türkiye Şampiyonasına iştirak eden bütün Rahvan dostlarına da hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız yarışlar yesin duası ve niyazı ile bir kez daha muhterem heyetinizi en derin saygı, hürmet ve muhabbetlerini de selamlıyorum” dedi.

“AFYONKARAHİSAR KADİM BİR ŞEHİRDİR”
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekilimiz Mehmet Taytak ise “Bugün gerçekten çok önemli bir gün. Türkiye'nin her tarafı kırmızı beyaz bayraklarla donatıldı. Özellikle son dönemde Filistin'de yaşanan, İsrail'in ve dünyanın gözü İsrail'in saldırdığı ve dünyanın destek verdiği vahşetin dönemler içerisinde olmuş olması. Dün de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Başkanımızın katılmış olduğu İstanbul'daki mitinginde ortaya koyduğu tavırlar sonrasında milletimizi bugün biraz daha yürekli, samimi ve vatan ve millet için her şeyi ortaya koyabilecek bir tavırda olduğunu görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Afyonkarahisar, Cumhuriyet'in kazanıldığı topraklardır. Afyonkarahisar, Anadolu'nun kilididir ve Cumhuriyet'in kazanılmasında emeği olan kadim bir şehirdir.” dedi.

“AFYONKARAHİSAR DEVLETİMİZDEN CİDDİ DESTEK ALIYOR”
Afyonkarahisar’ın devletimizden ciddi manada destek aldığını söyleyen Milletvekilimiz Taytak; “Bu kadim şehirde uzun yıllardır özellikle son dönemlerde Cumhur İttifakı'nın bereketi ve rahmeti ile sayın milletvekillerimizle birlikte çok meseleye ortak olarak çare olmaya çalışıyoruz. Ve bugün Afyonkarahisar, devletimizden çok ciddi manada destek alıyor. Sayın Başkanımız uzun dönemdir meydanlarda verdiği sözleri sadece Afyonkarahisar'da kastetmiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Belediye başkanlarımızı, AK Partili Belediye Başkanlarımızı kastederek ifade etmeye çalışıyorum. Çok ciddi manada hizmetler aldık ve hizmetleri yerine getirdik. Bugün de burada çok ciddi şekilde Sayın Genel Sekreterimiz ifade ettiği gibi Türkiye'de bir ilk gerçekleşmiş ve buraya bugün bu tesis kurulmuş. Hem tarihimizi hem de spor kenti Afyonkarahisar’ımızı değerlendiren bu tesisin bugün ve bundan sonraki günlerde hayırlara vesile olacağı düşüncesiyle hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.


“BAŞKANIMIZ VERDİĞİ SÖZLERİN FAZLASINI YAPIYOR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekillerimiz İbrahim Yurdunuseven ise “Bugün özel bir gün. Bundan tam yüz yıl önce atalarımız, atalarımızın verdiği bağımsızlık mücadelesinin amaçlandığı bir gün. Cumhuriyetle taçlandı bugün. Öncelikle Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Tabi burada bununla birlikte güzel bir organizasyonla bir açılışta da sizlerle birlikteyiz. Belediye Başkanımız sağolsun bugüne kadar her hafta bir açılışla bizleri baş başa bırakıyor ve sizlere de hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Evet, verdiği sözlerin fazlasını yapan yaklaşık 3 milyar eski parayla 3 katrilyonluk beş yıl içerisinde yatırım yapan Belediye Başkanımıza ve çok değerli personeline teşekkür ediyoruz. Şimdi Türkün töresi de atla başlar biliyorsunuz. Ve şunu da özellikle söylemek istiyorum. Teknolojik gelişmeye rağmen hiçbirimizin vazgeçmediği, vazgeçmeyeceği ender işlerden birisi at sevgisi ve atla ilgili organizasyonlar. Ben özellikle geleneksel sporlara desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Sayın Valimize ve bu organizasyonu yapan, bu hizmeti yeni açan çok değerli belediye Başkanımıza ve çok değerli personeline teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra artık Afyonkarahisar tescilli bir spor merkezi. Bunu da üzerine vurgulayarak söylemek istiyorum. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kazasız belasız yarışlar diliyorum” dedi.


“BAŞKANIMIZIN HİZMET KERVANINA YENİ BİR HALKA”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya ise “Bugün güzel bir ortamdayız. Hem Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bu güzel günde Türkün yoldaşı olan atın çok güzel yarışmalarının yapılabileceği, at sevgisinin kuşaklardan kuşaklara daha iyi tanıtılacağı bir programda değerli Belediye Başkanımızın hizmet kervanının yeni bir halkasının açılış törenindeyiz. Bu güzel mekân ilimize, bölgemize, memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Herhalde hayvanlar içinde en zevklilerinden birisi at. Atın bu zekâsını, insan ile olan dostluğunu, ilişkisini yeni kuşaklara inşallah burada daha fazla taşıyacağız, yaşatacağız, birbiriyle tanıtacağız. Tabi bir taraftan bunu yaparken diğer taraftan da dünyaya baktığımızda büyük bir zulüm, büyük bir barbarlık, soykırımla karşı karşıyayız. Kendisini bir din devleti olarak gören İsrail; yanlış ideolojileri, çocukları, insanları gözü kırpmadan katletmeyi, dünyaya meydan okuyarak ve bütün Batı'yı da maalesef arkasına alarak yapıyor. Biz geçen hafta boyunca Angola'da, Ruanda'da Parlamentolar arası Birlik grubunun içindeydik. Maalesef kendini medeni olarak gören Batı'nın ne kadar zalim, ne kadar barbar, ne kadar sömürgeci olduğunu ve bunlarda da hiçbir şekilde akan kan Müslüman kanı olduğu müddetçe görmediklerini acı bir şekilde bir kez daha müşahede ettik. Değerli hemşehrilerim, bu aziz millete güçlü olmaktan başka bir yol yok. Daha çok çalışacağız, daha fazla güçlü olacağız ve bütün dünyaya atalarımız gibi adaleti, merhameti, demokrasiyi, barışı biz sağlayacağız diyorum. Nice yüzyıllara kıyamete kadar devletimiz ve milletimiz olsun. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun.”


“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Afyonkarahisar Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise  “Küçük yaşlarımdan itibaren ben atları hem insanlara yakınlıkları ile hem duygusal olarak insanların kendi duygularını hissetmesi ile çok yakın ve sıcak hayvanlar olarak görüyorum. Şehrimize böyle bir tesisin anlamlı bir günde kazandırılmasından büyük mutluluk duyuyorum.  Hem Afyonkarahisar'ın spor şehri olmasının daha da pekiştirilmesi,söz konusu, hem de Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümünde böylesine milletimiz için de değerli olan bir sporun şehrimizde ihya edilmesi söz konusu. Bunun için gayretlerinden ötürü tüm destek veren paydaşlara ama başta da Belediye Başkanımıza huzurlarınızda şehrimiz adına, hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzel günde bu unutulmaz günde spor tesisimiz, atlı spor tesisimiz tüm şehrimize, ülkemize ve tüm sporseverlere hayırlı uğurlu olsun. Tekrar tebrik ediyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.

 

ATLI SPOR TESİSLERİ GENEL ÖZELLİKLER

131 bin m2 alana sahip tesisimizde

850 metre uzunluğunda Hipodrom pisti

600 kişilik tribün

1150 metrekare Box tavla alanı

1.400 metrekare Kapalı manej

500 araçlık Otopark yer alırken

Ata sporlarının yapılabilmesine olanak sağlayacak tesisimiz, atların barınma ve bakım alanları, antrenör at çalıştırma alanı, ısınma koşu pisti, nalbanthane, personel odası, malzeme ve samanlık odası, kafeterya gibi çeşitli alanlardan oluşmaktadır.

Diğer Haberler