ÜSTAT NECİP FAZIL KISAKÜREK´İ ANMA GECESİ

Orjinal Resim


ÜSTAT  NECİP FAZIL KISAKÜREK'İ ANMA GECESİ  

Kültür sanat etkinliklerine bir yenisini daha ekleyen Afyonkarahisar Belediyesi, vefatının 40. yıldönümünde Necip Fazıl Kısakürek’i, ünlü müzisyen ve piyanist Yücel Arzen'in icra ettiği eserleriyle andı.Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen anma gecesinde ünlü müzisyen Arzen, orkestra eşliğinde Kısakürek'in şiirlerinden bestelenen "Sakarya Türküsü", "Şarkımız Bizim", "Utansın", "Kaldırımlar", "Surda Bir Gedik Açtık" eserlerini söyledi.

Müzisyen ve aynı zamanda 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen, birbirinden güzel eserlerini müzikseverlerin beğenesine sundu. Anma gecesi büyük bir beğeni ve ilgiyle izlendi. Yoğun bir katılımın gösterildiği Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Gecesi’nde duygusal anlar yaşandı. Milli bir edebiyatçı olan Necip Fazıl Kısakürek’in hayatının yanı sıra Filistin’de yaşanan insanlık dışı zulme yönelik önemli kesitlerin de paylaşıldığı programda tam bir anma gecesi konsepti gerçekleşti.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen geceye Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç, Afyonkarahisar Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, kurum müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Gecede bir konuşma yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven, Necip Fazıl Kısakürek'i ölümün 40. yılında rahmetle yâd etti.

Milletvekilimiz Yurdunuseven, "Şairler şiirleriyle anılır. Bugün burada İstanbul milletvekilimiz Yücel Arzen ve orkestrasıyla beraber şiiri müzikle kaynaştıracağız." dedi. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ise üniversite öğrencileriyle şiirin ve fikrin üstadı Necip Fazıl Kısakürek'i anma gecesinde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımlarından dolayı AK Parti İstanbul Milletvekilimiz, besteci ve müzisyen Yücel Arzen’e teşekkür etti. Başkanımız; “Üstat Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Gecesi’nde AK Parti İstanbul Milletvekilimiz, besteci ve müzisyen Sayın Yücel Arzen ve orkestrasını hemşehrilerimizle buluşturduk. Sanatçımız Yücel Arzen’in katılımıyla üstat Necip Fazıl Kısakürek’i vefatının 40. senei devriyesinde eşsiz şiirleri ile andık. Programımıza katılan Vali Yardımcımız Betül Büyükkılıç'a, Milletvekilimiz Av. İbrahim Yurdunuseven'e, İkmal ve Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Numan Yöner'e, il protokol üyelerimize ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Diğer Haberler