HALK EKMEK FABRİKASI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Orjinal Resim

HALK EKMEK FABRİKASI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek tarafından Afyonkarahisarlıların sağlıklı, kaliteli ve ekonomik ekmeğe düzenli olarak ulaşabilmeleri için hayata geçirilen Halk Ekmek Fabrikası,  27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili İsmail Kahraman’ın katılımlarıyla açıldı.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen açılış merasimine Afyonkarahisar Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya, AK Parti MKYK Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu, Birlik Vakfı Başkanı Mehmet Alacacı, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

“100 BİN ÜRETİM KAPASİTESİNE SAHİP BİR TESİS”

Törenin açılış konuşmasını Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek yaptı. Belediyemizi ortak akılla yönettiklerini söyleyen Başkanımız Mehmet Zeybek;  “Göreve geldiğimiz andan itibaren halkımızın yanında durmaya devam ediyoruz. 2019’da Belediyemizi ortak akılla yöneteceğiz demiştik. Bugüne kadar da istişareye önem veren bir yol izledik. Burası atıl vaziyette olan Fuar Merkezimizdi. İşlevi yoktu. Buğday ve un fiyatlarına gelen zamlar bizleri Halk Ekmek Fabrikası kurmaya yöneltti. Daha önce ekmek fabrikamız vardı ama yeterli gelmiyordu. Bütün makinelerimizi buraya taşıdık. Sosyal tesislerimizde sunumu yapılan tüm ürünlerin üretimi bu fabrikada gerçekleştiriliyor. Şu anda 50 bin kapasiteli. Vardiya sayısını artırdığımızda 100 bin ekmek üretme kapasitesine sahip. Ekmeğin her çeşidini yapabiliyoruz. Bunun yanında acı mayalı patatesli tescilli ev ekmeğimiz var. 4 taş fırın yaparak iki çeşit olmak üzere acı mayalı ev ekmeği üretiyoruz” dedi.

“MALİYETİNİ KURTARDIĞIMIZ ANA KADAR ZAM YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ”

Kâr amacı gütmeden ekmeği halkımıza ulaştırmanın gayreti içinde olduklarını ifade eden Başkanımız Mehmet Zeybek; “Gelen zamlar ile birlikte hiçbir esnafımızı da zor durumda bırakmadan sadece halkımıza hizmet amacıyla kâr amacı gütmeden maliyetini kurtarır şekilde ekmeğimizi halkımıza ulaştırmaya gayret sarf ediyoruz. 250 gr ekmeğimizin fiyatı 5 TL. Bütün mahallelere satış şubesi açmayı düşünüyoruz. Çünkü Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelen talepler bu doğrultuda. Maliyeti kurtardığımız ana kadar zam yapmayı düşünmüyoruz. Helali hoş olsun. Bu yatırımımızın Afyonkarahisar’ımıza, halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.   

“AFYONKARAHİSARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

Eski Orman ve Su İşleri Balkanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise; “Afyon’a ne kadar hizmet yapılırsa gerçekten değer. Belediye Başkanımız bugün ekmek fabrikası açıyor. Tebrik ediyorum. Ekmek büyük ihtiyaç. Ekmek Fabrikası günde 50 bin adet ekmek üretecek gerektiğinde 100 bine kadar çıkacak. Başkanımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bizim özlediğimiz ekmek türü patatesli ekmektir. Afyon ekmeğinin burada üretiliyor olması çok isabetli. Bu tesisin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yiyenlere de şifa olsun. Bereket getirsin. Afyon Belediyemize de Halil İbrahim bereketi ihsan buyursun. Burada çalışanları ve emeği geçenleri de gönülden tebrik ediyorum. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“NEZİH BİR MEKÂN OLDU”

Tesisin Afyonkarahisarımıza hayırlı olmasını dileyen Milletvekilimiz Ali Özkaya ise “ “Kıymetli Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in Afyonkarahisar’a yapmış olduğu hizmetlerden bir yenisini daha açıyoruz. Afyonkarahisar Türkiye’de ekmeği ucuza yiyen iki ilden biri. Biri Ağrı biri Afyon. Burası Tarım ve hayvancılık şehri. Belediyemiz esnaflarımızı da sıkıntıya koymadan onların da üretmeye rekabete devam ederek ancak vatandaşımızın en temel gıdası olan ekmeği mümkün olan en ucuza üretmek için güzel bir tesis kurdular. Nezih bir mekân olduk. Buradan üretilecek ürünlerin vatandaşımızla buluşması inşallah hayırlara vesile olacak. Bu şehir yapılan her yatırımı her güzelliği hak ediyor. Son 20 yılda inanılmaz gelişti inanılmaz değişti. Geliştirmeye değiştirmeye bu ekip olarak hep beraber devam edeceğiz. Allah’ın izni ile bu yatırımları artıracağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”

AK Parti MKYK Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz; ise Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i tebrik etti. Başkanımız Mehmet Zeybek’e başarılarının devamını dileyen AK Parti MKYK Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz“Bugün burada AK Belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini yaşıyoruz. AK belediyeciliğin, yatırımın Belediyeciliğinin, Sosyal Belediyeciliğinin, Vizyon Belediyeciliğinin en güzel örneklerini ortaya koyan değerli belediye Başkanımız Mehmet kardeşimi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Genel Merkezden Afyonkarahisar’a her geldiğimizde Afyonkarahisar’daki yatırımlarla bu şehrin nasıl değiştiğini nasıl büyüdüğünü nasıl bir gastronomi şehri olduğunu, nasıl örnek bir kültür şehri olduğunu görme imkânına sahip oluyoruz. Bundan dolayı da tebrik ediyorum. Bu vesile ile fabrikanın kurulumunda emeği geçen, çalışan, üretimde bulunan bütün kardeşlerimiz olmak üzere en başta Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise sosyal belediyecilik anlayışıyla halka hizmet, hakka hizmet düsturu ile hayata geçirilen tesisin şehrimize hayırlı olması temennisinde bulundu. Vali Yiğitbaşı,  “Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek vatandaşlardan gelen talepler üzerine 500 metrekare kapalı bir alan üzerine kurmuş olduğu, atıl durumdaki bir alanı tekrar hizmete aldığı bereketli, bir tesisin bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu tesis, temel ihtiyaç maddemiz ekmeğin ekonomik, sağlıklı ve hesaplı olarak bizlere ulaşmasını sağlayacak. Sosyal belediyecilik anlayışıyla, halka hizmet Hakk’a hizmet düsturuyla hayata geçirilen Halk Ekmek Fabrikamızın hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımızın taleplerin karşılayacak böylesine nice güzel tesislerin açılışında birlikte olmak dileğiyle. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun.

“31 MART’TAN SONRA KAÇ PROJE HAYATA GEÇİRECEKSİN?”

Tesisin Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili İsmail Kahraman” Afyonkarahisar’a birkaç kere geldim. Her seferinde büyük gelişme gördüm. Türkiye gelişiyor, Türkiye ilerliyor. Her sahada gelişiyoruz. Allah utandırmasın hayırlı hizmetler nasip etsin. Hayırlı uğurlu olsun. Nice tesisler olsun inşallah” dedi.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e dönemi içinde kaç proje hayata geçirdiğini soran Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili İsmail Kahraman, 37 proje vadettiğini, 74 proje hayata geçirdiğini öğrenince “31 Mart’tan sonra bu sayıyı kaça çıkartacaksın” diye sordu.  Belediye Başkanımız “150’yi bulur” cevabını verdi. Yapılan konuşmaların ardından Halk Ekmek Fabrikası kurdele kesimi ile açıldı. Tören tesis inceleme gezisiyle sona erdi.

Diğer Haberler