ZEYBEK BAŞKAN´DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Orjinal Resim

ZEYBEK BAŞKAN’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.Öğretmenlerin milletlerin geleceğini aydınlatan eğitim kahramanları olduğuna dikkat çeken Başkanımız Mehmet Zeybek, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Dünyanın en kutsal ve onurlu mesleklerinden biri olan öğretmenlik; emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevdir. Bu onurlu ve kutsal mesleği yapan öğretmenler, cehaletle savaşın en keskin kılıcıdır. Öğretmenlerimiz; ülkemizi gelecekte yeni ufuklara taşıyacak olan çocuklarımızı her türlü bilgi ve beceri ile donatan kutsal bir mesleğin mensuplarıdır. Bir toplumun aydınlık geleceğini eğitimle inşa eden, nesillere bilgiyi, ahlakı, davranış biçimini saygı ve sevgiyle, sabırla nakış gibi işleyen en büyük değerlerimiz öğretmenlerimizdir.

Ülkemizin fedakâr öğretmenleri, sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Geçmişte olduğu gibi bugün de öğretmenlerimiz yurdun en ücra köşelerinde fedakârca çalışmakta, bulunduğu yerdeki insanlara yeni ufuklar açmak için çaba harcamaktadırlar. Ülkemizin her yönden gelişmesine vesile olan kıymetli öğretmenlerimiz, özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan, bu değerleri geleceğe taşıyanlardır. Öğretmenler, eğitim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır.  Sizin omuzlarınız, bir ülkenin geleceğini taşıyor. Hayat serüvenlerinde henüz tomurcuk hâlindeki çocuklarımızı gür ormanlar olmak üzere yetiştiriyorsunuz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit olan ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle; gerek ilimiz genelinde görev yapmakta olan, gerekse de eğitim camiasına uzun yıllar emek vermiş ve emekli olmuş tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler