10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Orjinal Resim

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

      Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

       Mesajında, gazeteciliğin çok büyük fedakârlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu vurgulayan Başkanımız Mehmet Zeybek, "Kamuoyunu aydınlatmak için gece gündüz demeden haber peşinde koşan gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde bir taraftan toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, diğer taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.

Özellikle yerel basınımız ilimizdeki gelişmeler konusunda da halkımızı bilgilendirmekte; ayrıca ilimizin kültürel ve sosyal gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Halka doğru ve güvenilir bilgi aktarmayı amaç edinen gazetecilik, özveri gerektiren saygın mesleklerdendir. Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında, basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Bireyin haber alma hakkını sağlayan, doğru ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren en etkili araçlardan biri haline gelmiştir.

Bu doğrultuda, meslek ilkeleri ve halkımızın hassasiyetlerini dikkate alarak, tarafsız ve doğru haberciliği yayın anlayışı olarak benimseyen; gecesini gündüzüne katarak çalışan, demokrasimize katkıda bulunan bütün gazeteci arkadaşlarımıza ortaya koydukları büyük emek dolayısıyla teşekkür ediyorum.

Basın çalışanlarına bu zorlu görevlerini yerine getirmede karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda her zaman destek olmaya devam edeceğimi belirtmek isterim. Bu anlamlı gün dolayısıyla mesleklerini etik, ahlak kuralları çerçevesinde büyük bir özveriyle yapan, il merkezi ve ilçelerdeki yerel gazete, dergi, televizyon, radyo ve internet medyasında çalışan tüm basın mensupları ile ulusal basın ve haber ajansları temsilcilerinin, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler