8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Orjinal Resim

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

          Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygının, verilen hak ve sorumluluklarla ölçüldüğünü belirten Zeybek Başkan, ülkemizin her kesiminde giderek güçlenen ve sesini duyuran Türk kadınının, uygar ve gelişen ülkemizin temel dokusu olduğunu söyledi.

          Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınların hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkanımız Mehmet Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi: “Günümüzde kadınlarımız, eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan, kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmiştir. Bu başarı örneklerinin artması ve toplumun her kesiminde dalga dalga yayılması gerekmektedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in “Cennet Annelerin Ayakları Altındadır.” sözünün muhatabı olan kadınlar, doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan güzide değerlerimizdir. Bu anlamda Afyonkarahisar Belediyesi olarak bünyemizde kurduğumuz Kadın Kültür Evleri ile hanımlarımız okuma yazma kursundan, dokumacılığa, kuaförlükten dikiş nakışa kadar yaklaşık 30 branşta eğitim görüyor, sosyalleşme fırsatı buluyor. Yine onlarca kadın çalışanımızla birlikte şehrimize hizmet ediyoruz.

Kadınlarımız fedakârlıkları ve nezaketleriyle toplumumuzun denge unsuru olmaktadır. Toplumun temel taşı aile olduğuna göre ailelerin de temel taşı hiç şüphesiz kadınlardır. Tarihimizin her devrinde kadınlar, aile ve toplum yapısının en değerli yerinde bulunmuştur. Tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerinde daima en ön safta yer alan, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman da vatanın kurtuluşunda görev üstlenen fedakâr kadınlarımız, geride asla unutulmayacak bir miras bırakmışlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere sevginin, fedakârlığın, vakarın sembolü olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en kalbi duygularla kutluyorum.”

 

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler