12 MART İSTİKLAL MARŞI´NIN KABULÜ MESAJI

Orjinal Resim

12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkanımız mesajında şu ifadelere yer verdi; “Devletimizin ve necip Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103’üncü yıldönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşarken, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u şükran, minnet ve tazimle anıyoruz.

İstiklal Marşı, bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı; milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir. Bizler, bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşıyor, büyük hedeflerimize doğru yürüyor isek, bunu İstiklâl Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz. İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm yiğitlerini, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Bağımsızlık sürecinde önemli bir rol alan ve eşsiz dizeleri ile halkımızın duygularına tercüman olan vatansever şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızla Türk Milletinin kahramanlığı ölümsüzleştirmiştir. Bizi bir millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en veciz ifadesi olan İstiklal Marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 103. Yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklâl Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklâl Kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyorum.”

 

Diğer Haberler