ÇÖLYAK HASTALARIMIZA MÜJDE

Orjinal Resim

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışan Afyonkarahisar Belediyemiz çölyak hastaları için özel bir büfe açtı.


ÇÖLYAK HASTALARIMIZA MÜJDE


GLÜTENSİZ GIDA BULMAKTA ZORLUK ÇEKEN 'ÇÖLYAK HASTALARI' İÇİN ÖZEL BÜFE

“SÖZ VERDİK AÇTIK”


Afyonkarahisar Belediyemiz, glütensiz gıda bulmakta zorluk çeken 'Çölyak Hastaları' için özel büfeyi Zafer Meydanı’nda hizmete açtı.  

Belediye Başkanımız Burcu Köksal, seçimlerden önce çölyak hastalarına verdiği sözü tuttu. 
Zafer Meydanı’nda hizmete açılan glütensiz gıdaların satıldığı büfe, çölyak hastaları tarafından memnuniyetle karşılandı. Glütensiz Gıda Büfesinde ekmek başta olmak üzere; mısır gevreği, un, cips gibi birçok gıda bulunuyor.

“KÂR AMACI GÜTMEYECEĞİZ”

Sosyal belediyeciliğin gereği olarak çölyak hastalarımıza verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkanımız Burcu Köksal, kâr amacı gütmeyeceklerini ifade etti. 
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler neticesinde glütensiz ürünlerin satış büfesinden temin edileceğine dikkat çeken Başkanımız Burcu Köksal; “Çölyak hastalarımız glütensiz gıdalara erişimde çok sıkıntı yaşıyorlar, maddi açıdan zorlanıyorlardı. Hastalarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, onların sağlıklı ve kaliteli gıdalara erişimini sağlamak bizim öncelikli görevlerimizden biri olduğunu unutmamamız gerekir” dedi.   

“HASTALARIMIZIN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Hastaların günlük yaşamda karşılaştığı zorlukları bir nebze de olsa azaltmayı hedeflediklerini kaydeden Başkanımız Burcu Köksal; “Bu büfemiz, yalnızca çölyak hastalarımıza değil, glütensiz beslenmeyi tercih eden tüm vatandaşlarımıza da hizmet verecek.
Açılışını gerçekleştirdiğimiz büfemiz, insana verdiğimiz değerin, sosyal sorumluluk bilincinin ve halkımıza duyduğumuz sevginin bir göstergesidir. Onların sağlığı bizim için her şeyden kıymetlidir. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese, tüm çalışma arkadaşlarımıza ve bize güvenen siz değerli hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Glütensiz gıda ürünlerimizi maliyetine sunarak, sağlıklı bir yaşamın herkesin hakkı olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyor, tüm vatandaşlarıma sağlıklı bir yaşam diliyorum.” diye konuştu.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler