100 GÜNDE YÜZLERİ GÜLDÜRDÜK

Orjinal Resim

Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burcu Köksal, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 31 Mart seçimlerinin ardından geride bıraktığı 100 günü değerlendiren Başkanımız Burcu Köksal, şehrimizin gelişimi için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

100 GÜNDE YÜZLERİ GÜLDÜRDÜK

BAŞKANIMIZ BURCU KÖKSAL BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

31 Mart seçimlerinin ardından 3 Nisan 2024 tarihinden itibaren 100 günlük hizmet süresini dolduran Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burcu Köksal, geride bıraktığı ve gelecekte yapılacak olan çalışmalarını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.

Başkanımız Burcu Köksal, görevinin 100. gününde belediyemizin çalışmalarını ve gelecekte planladığı yatırımları içeren kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yaptı. 

KATILIM YOĞUN OLDU

AFBEL Termal Otel’de düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Faruk Duha Erhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu Çetinöz, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcılarımız Ömer Yıldız, Cem Kasapoğlu, Erkan Uysal ve Eylem Ayar, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk, Afyon Basın Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akar, yerel gazete, internet haber, radyo, dergi ve ulusal basın temsilcileri katıldı. 

“İLKEMİZ; KATILIMCI, ŞEFFAF VE TOPLUMCU BELEDİYE UYGULAMALARI”

3 Nisan 2024 tarihinde halkımızın büyük desteğiyle mazbatasını aldığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkanımız Burcu Köksal, “Göreve geldiğimiz günden itibaren alınacak kararların ve gerçekleştirilecek çalışmaların önemli olduğunun bilinci ile katılımcı, şeffaf ve toplumcu belediye uygulamalarını kendimize ilke edinip çalışmalarımızı bu yönde sürdürmeye devam etmekteyiz.” dedi.

BELEDİYEMİZİN MALİ DURUMU

Başkanlık görevini devraldığı tarih itibariyle belediyemizin borcunun 1.574.884.596,96 TL olduğunu ifade eden Başkanımız Burcu Köksal, “Mevcut borç tablosunu Belediye binamıza, şehrin muhtelif yerlerine, billboardlara asarak vatandaşlarımızın bilgi sahibi olmalarını sağladık.” dedi. Gelir bütçesinin 502.765.574,94 TL, gider bütçesinin ise 506.994.748,07 TL olduğunu belirten Başkanımız Burcu Köksal, bütçe açığını dengelemek için stratejik planlama esaslı bütçeleme yaptıklarını söyledi.

ASFALT BORDÜR VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Yol ve altyapı çalışmalarına da değinen Başkanımız Burcu Köksal, 100 gün içinde 57 mahallede toplam 8.650 ton soğuk asfalt ve 3.425 ton beton asfalt kullandıklarını belirtti. “Selçuklu mahallesindeki ana kollektör hattında 1300 metrelik bölümde meydana gelen göçük nedeniyle oluşan koku ve kanalizasyon sorununu teknik ekiplerimizle yaptığımız çalışma neticesinde acil olarak çözüme kavuşturduk.” diyen Başkanımız Burcu Köksal, ayrıca çeşitli mahallelerde 7.000 m² bordür ve parke tamiratı yaptıklarını söyledi. 


KADINANA CADDESİ ÇİFT YÖN OLACAK

Kadınana Caddesi'nin tek yönden çift yöne dönüştürülmesi yönündeki projeyi tamamladıklarını açıklayan Başkanımız Burcu Köksal; “Kamyon Garajı Tesisi’ne ait mimari, statik, mekanik ve elektrik teknik uygulama projeleri ile yapı yaklaşık maliyetlerinin hazırlandığını söyledi. 


MEZARLIK ÇEŞMELERİNİN TAMAMINI AÇTIK

Halk sağlığının ön planda tutulması gerektiğini vurgulayan Başkanımız Burcu Köksal, “Temizlik çalışmalarımız titizlikle gerçekleştirilirken; camilerimizin temizliğini de, bahçeleri dahil periyodik olarak yapmaya devam ediyoruz.” dedi. Ayrıca mezarlıkların bakım ve onarım çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Başkanımız Burcu Köksal, “Göreve başladığım gün itibariyle mezarlıklardaki çeşmelerin tamamının açık hale getirilmesi talimatını vererek, halkımızın kullanımına hazır hale getirdik.” ifadelerini ekledi.

"TRAFİK YOĞUNLUĞU KONUSUNDA UZMANLARDAN GÖRÜŞ ALIYORUZ"

Trafik Kontrol Merkezimiz tarafından akıllı kavşaklarda, şehrimizin trafik yoğunluğunu azaltacağını düşündüğümüz alternatif yol ve caddelerde bir takım denemeler yaptıklarını açıklayan Başkanımız Burcu Köksal; “Konusunun uzmanı akademisyenlerle ekip arkadaşlarımız görüşmelerini devam ettiriyor. Otobüs- minibüs yolu uygulaması ile belki birkaç caddede yoğunluğu azaltabileceğimizi düşünüyoruz. Dediğim gibi denemelerimiz ve araştırmalarımız devam ediyor. Olgunlaşınca, kamuoyu ile konunun paydaşlarını bir araya getirip fayda, maliyet, verimlilik konularını birlikte değerlendirip, en güzel çözümü üretme kararlılığındayız” dedi.  

“UYDUKENT’İN KANALİZASYON VE KOKU SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Uydukent bölgesindeki kanalizasyon ve koku sorununu çözüme kavuşturduklarını söyleyen Belediye Başkanımız Burcu Köksal; “Selçuklu mahallesindeki ana kollektör hattında 1300 metrelik bölümde meydana gelen göçük nedeniyle oluşan koku ve kanalizasyon sorununu teknik ekiplerimizle yaptığımız çalışma neticesinde acil olarak çözüme kavuşturduk. Kollektör hattının ihalesine çıktığımızda yüklenici firmaların katılmak istemediğini, yüksek bedeller teklif edildiğini gördük. Bizler buna rağmen ihale sürecinde boruları temin ederek, kollektör hattın yenilenmesi için daha önce teklif edilen bedelden daha aşağı bedele işi ihale ettik. Periyodik yapım, bakım ve onarım işlerimizi yaptık, yapmaya devam ediyoruz. İhalesi devam eden yapım işlerinin eksikliklerinin giderilmesi için çalışıyoruz” dedi. 

ALTYAPI ÇALIŞMALARIMIZ

Altyapı çalışmalarına ilişkinde bilgiler aktaran Belediye Başkanımız Burcu Köksal; “Şehrimizin muhtelif cadde ve sokaklarına; 886 metre yağmur suyu şebeke hattı, 975 metre kanalizasyon şebeke hattı ilave edilmiştir. 72 adet yol seviyesinde bulunan kanalizasyon, yağmursuyu muayene bacası ile ve yağmursuyu menfezlerinin bakım, tamir, yükseltme ve mazgal işlemi yapılmıştır. Bu kapsamda; 3094 mt içme suyu ana hattı, 299 mt içme suyu ana hat yenilenmesi, 16 mt abone hattı, 44 mt içme suyu abone hattı yenilenmiştir. 201 adet ana boru,  127 adet abone arızası yapıldı, 87 adet vatandaşlara abone bağlantısı ve tamiri için ruhsat verilmiştir. Yine 2.021.484 m/h Bal Mahmut Terfi Merkezi, 1.744.160 m/h İçme Suyu Arıtma Tesisi, 2.174.804 m/h Beşler Terfi Merkezinde Toplamda: 5.940.448 m/h içme suyu temin edilmiştir” dedi. 

YEŞİL ALAN DÜZENLEMELERİ

Park ve bahçe çalışmalarına ilişkinde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Burcu Köksal; “Park ve bahçe düzenlemesi kapsamında; 10.000 metrekare  Çim Ekimi, 378 Adet  Fidan,    9478 Adet Süs Bitkisi Ekimi, 35.000 metrekare  Otomatik Sulama Sistemi, 1.200.000 metrekare Çim Biçme faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Bunun yanında, suyun tasarruflu kullanılması amacı ile dekoratif kuru peyzaj çalışmalarına başlanmış olup kavşaklarımızda 7.485 metrekare Kuru Peyzaj Çalışması yapılmış, peyzaj çalışmaları devam etmektedir.
Parklarımızın yapım ve onarım faaliyeti kapsamında, 2.180 m2 zemin dökme kauçuk kaplaması yapılmıştır. 382 metrekare zemin karo kauçuk kaplama yapılmıştır. Parklarımıza oyun grubu ve spor aleti alım ve yenileme çalışmaları günlük takip edilmektedir” ifadelerini kullandı.  

LARVA VE UÇKUNLA MÜCADELE

Şehrimizde uçkun ve larva mücadelesine ilişkinde bilgiler aktaran Başkanımız Burcu Köksal; “57 mahallemizin cadde ve sokakları ile mücavir sınırlarımızda larva mücadelesi, uçkun mücadelesi, rezidüel (kalıcı) ilaçlama ve diğer ilaçlamalarımız periyodik olarak takip edilmektedir.  Halk sağlığının ön planda tutulması adına temizlik çalışmalarımız titizlikle gerçekleştirilirken; camilerimizin temizliğini de, bahçeleri dahil periyodik olarak yapmaya devam ediyoruz. Mezarlıkların bakım ve onarım çalışmalarını yakından takip ediyorum. Göreve başladığım gün itibariyle mezarlıklardaki çeşmelerin tamamının açık hale getirilmesi talimatını vererek, halkımızın kullanımına hazır hale getirdik” değerlendirmesinde bulundu. 

“SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemine vurgu yapan Başkanımız Burcu Köksal, “Sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde, Belediyemize ait olan Sosyal Tesislerimizde, Afyonkarahisar Belediye Orkestramızla Yaz Akşamları Dinletileri düzenlemeye başladık. 12-14 Temmuz tarihleri arasında Motor Sporları Merkezi’nde Baba-Çocuk Kampı gerçekleştireceğiz.” dedi.


“YAZ KURSLARIMIZ BAŞLADI”

Olimpik yüzme havuzunun eksikliklerinin tamamlanarak faaliyetlerine başladığını duyuran Başkanımız Burcu Köksal, “Yaz Spor Okulları (Basketbol, Voleybol, Güreş, Hentbol, Teakwondo, Masa Tenisi, Jimnastik, Badminton, Karate)  Bilgi Evlerinde Yaz Kursları (Halk Oyunları, Satranç, Ebru, Robotik Kodlama, Bağlama, Drama, Kur’an-ı Kerim, Resim) ile Zumba, Pilates, Tiyatro Kursu, Boynuz Tarak Yapımı, Deri Aksesuar ve Tablo Yapımı, Keçe ve Keçe İşleme Kurslarını faaliyete almış bulunmaktayız.” ifadelerini kullandı. 

“MİLLİ MAÇLARIMIZI DEV EKRANDAN İZLEDİK”

EURO 2024 Avrupa Şampiyonalarında olan Milli Takımımızın katıldığı tüm maçlar Zafer Meydanı’nda kurulan dev ekranda halkımızla birlikte takip edildiğini söyleyen Başkanımız Burcu Köksal, sporun ve sporcunun yanında olduğunu vurgulayarak “Yüntaş Kadın Voleybol takımını kuruyoruz, kısa vadede Sultanlar Ligine çıkmayı ve kadınların şehrimizi bu alanda da temsilini sağlamalarını amaçlıyoruz. Federasyonu başvuru süreci tamamlandı. 2. Ligde kadınlarımızın müsabakalarını izleyeceğiz.” dedi.  Afyonspor ile ilgili iş adamlarının öncülük etmeleri amacıyla ciddi görüşmeler yaptıklarını ifade eden Başkanımız Burcu Köksal; “Bu noktada öncülük yapmaya, elimizden geldiğince futbol takımımıza destek olmaya gayret gösteriyoruz.” dedi.

“ŞEHRİMİZİ TOPLUMCU BELEDİYE UYGULAMALARIYLA TANIŞTIRDIK”

Mahallemize kazandırılacak olan Bilgi Evi’nde; terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizin ismini yaşatacaklarını dile getiren Başkanımız Burcu Köksal “Toplumcu belediye uygulamalarını şehrimizle tanıştıracağız demiştim. Vatandaşlarımızın ekonomik olarak zor günler geçirdiği bu zamanlarda belediye olarak yanlarında olduğumu onlarla dertlendiğimi, kederde, hüzünde, neşede ve sevinçte beraber olacağımı bir kez daha belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.  
Başkanımız Burcu Köksal, şehit aileleri, gaziler ve engellilere yönelik su tarifelerinde %85 indirim yapıldığını hatırlatarak sosyal tesislerdeki  %35 ile %45 arasında indirim gittiklerini dile getirdi. Tüm açık otoparkların da ücretsiz hale getirildiğini belirten Başkanımız 
Burcu Köksal, “Gazlıgöl kaplıcalarımızda,  Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri halk günü ilan edildi ve bu günlerde umumi hamam ücretleri 40 TL’ye düşürüldü.” diye açıkladı. Ayrıca “Km başına 6 TL olarak uygulanan cenaze nakil ücretini sıfırlayarak, Cenaze nakil hizmetini tamamen ücretsiz hale getirdik.” ifadelerine yer verdi. 


“PERSONEL MAAŞLARINDA İYİLEŞTİRMEYE GİTTİK”

Belediye şirket işçilerimize ve kadrolu işçilerimize seçim öncesinde verdiği sözü yerine getirerek maaşlarında iyileştirilmeler yapıldığını söyleyen Başkanımız Burcu Köksal, “En düşük maaş alan işçimizi, 30.400 TL maaş alacak seviyeye getirmiş olduk.” dedi. Semt pazarlarında çalışan esnaflarımıza, alışveriş yapan vatandaşlarımıza ve hastanelerimizdeki personellere çorba ikramında bulunulduğunu ifade eden Başkanımız Burcu Köksal, “Halk Ekmek büfelerimizi çoğaltarak, halkımızın ucuz ekmeğe ulaşımını kolaylaştırdık. Günlük ortalama 7500 civarında üretimi olan ekmek sayısını 25.000 seviyelerine getirdik. Halkımızın ucuz ve kaliteli ekmek tüketmesi için çalışmaya var gücümle devam edeceğim.” diye konuştu.
Yüntaş şirketimizin 100 günlük dönemde 24.000.000,00 (Yirmi dört milyon TL) nakdi borç ödediğini açıklayan Başkanımız Burcu Köksal, “Bu borcun 7.500.000,00 (Yedi Milyon beşyüz bin TL) lik kısmı seçimden aylar önce emekli olup, tazminatlarını alamayan işçilerimizin EYT ödemeleri oldu.” dedi. 

“DEVRANE ÇAY BAHÇESİNİ EMEKLİLER LOKALİ YAPACAĞIZ”

Belediye Meclisi kararıyla iki farklı noktada Halk Lokantası açacaklarını duyuran Başkanımız Burcu Köksal, “Halkımızın ucuz yemeğe ulaşımını sağlıyoruz. Biri Anıtpark, bir diğeri ise Engelsiz Gastronomi Mutfağının yanındaki kafemizde, dört çeşit yemek 75 TL olacak. Bu ayın sonunda faaliyete almış olacağız.Şehrimizin markası olan Avşar Soda ile anlaşmamızı yaptık, Avşar Madensuyunu işletmelerimizde 10 TL’den halkımızın hizmetine sunmaya başladık. Devrane Çay bahçesi olarak hizmet veren kafeteryamızda Emekliler Lokali olarak hizmet vermeye başlayacağız. Emeklilerimizin bu ortamda daha ucuz ve kaliteli hizmet almalarını sağlayacağız.” diyerek sözlerine devam etti.

“ANNE ADAYLARINA SÜT DESTEĞİMİZ OLACAK”

Zafer Kart uygulaması ile ihtiyaç sahibi hanelere kış döneminde ısınma yardımı yapılacağını ve anne adaylarına süt desteği sağlanacağını vurgulayan Başkanımız Burcu Köksal, “Çölyak hastalarımıza, belediye yardım birimimizde yaptığımız çalışmalara ek olarak,  Zafer meydanına glütensiz büfe açtık. Bu büfe aracılığıyla, un, ekmek, kuru pasta vb. ürünleri piyasanın takriben yarı fiyatına Ankara Halk Ekmek’ten getirerek,  çölyak hastalarımızın bizlerden talep ettikleri ürünlere ulaşma imkanını sunmuş olduk.” değerlendirmesinde bulundu. 

“HİZMETİ VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GÖTÜRECEĞİZ”

Belediyemizin geleneksel hale getirdiği ve 2 yıldır yapılmayan sünnet şöleninin tekrar gerçekleştirileceğini söyleyen Başkanımız Burcu Köksal konuyla ilgili olarak ekonomik durumu olmayan ailelerimize duyurusunun yapıldığını açıkladı. Vatandaşlarımız için yapılan hizmetlere değinerek devam eden Başkanımız Burcu Köksal, konuşmasına şöyle devam etti:
 “Belediye Hizmet Noktaları dizayn ederek, hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Hizmet noktalarında Emlak vergisi ödeme, Su faturası ödeme, akıllı kart su yükleme, çevre ve temizlik vergisi ödeme, ilan reklam vergisi, istek ve şikayet bildirme gibi hizmetleri gördüreceğiz. Birincisi;  Devlet hastanemizin, No 03 kafemizin yanında, İkincisi ise Ataköy Migros kavşağı civarında olacak. Hizmet noktalarını yerleştirdik, iç dizaynını tamamlayıp hizmete almış olacağız. Şehrin iki farklı noktasında faaliyete alacağımız hizmet noktalarımız hafta içi ve Cumartesi günleri 10:00 – 19:00 saatleri arasında hizmet verecektir.İlimizdeki İhtiyaç sahibi öğrencilere 2024-2025 eğitim öğretim yılında   “Eğitime Destek Bursu” vereceğiz. Belediyemizin mevcut binalarından uygun olanını tahsis edip, Kreş ve Yaşlı Bakım Merkezi oluşturmayı hedefliyoruz.” 

“HALKIMIZLA İÇ İÇE OLDUK”

Halk Günleri ve Mahalle Buluşmaları başlatan Başkanımız Burcu Köksal, “Halk Günü toplantıları düzenlenmeye başladık.  Bu sayede vatandaşlarımız; istek, talep ve şikâyetlerini Başkanlık makamında tarafıma bizzat iletme imkanı bulmuştur. Sadece Halk günü toplantılarında bugüne kadar 1300 vatandaşımızla makam odasında iletişim, etkileşim kurduk. Problemlerini çözmeye gayret sarf ettik. Mahalle Buluşmaları başlatıldı. Her hafta bir mahallemize gidilerek sorunlar yerinde görülüp, istek ve talepler doğrultusunda hareket ediliyor. Bugüne kadar; Ataköy, Fatih, Ertuğrulgazi, Esentepe, Selçuklu ve Beyazıt mahallelerinde buluşmalarımızı gerçekleştirerek hemşehrilerimizin problemlerini gidermeye çalıştık.” dedi.

“KADROLARIMIZDA LİYAKATİ ESAS ALDIK”

Afyonkarahisar Belediyesi’nde oluşturduğu kadroları liyakatı esas alarak sağladıklarına dikkat çeken Başkanımız Burcu Köksal; “Belediyemizin birçok ihtiyacını gidermek için mesai mefhumu dinlemeden Afyonkarahisar Belediyesi ailemle çalışmaya devam ediyorum. Belediyemizde oluşturduğumuz ekibi, liyakati esas alarak sağladık. Yer değişikliklerini kişinin verimine, tahsiline göre yapmaya özen gösterdik. İşini layıkıyla yapan hiçbir arkadaşımızı işten çıkarmadık” diye konuştu.  

“ELEKTİRİKLİ OTOBÜS ALMAK İSTİYORUZ”

Belediye bünyesinde oluşturulan Kentsel Dönüşüm, Uzlaştırma ve Proje Birimi aracılığıyla kaçak yapılar ve imar kirliliği konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkanımız Burcu Köksal konuşmasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi:
“Deprem gerçeğini çok iyi bildiğimden, dönemimizde talimatımla kaçak yapılar ve imar kirliliği ile ilgili ciddi çalışmalar ve yaptırımlar uyguluyoruz. Bu kapsamda oluşturduğumuz Kentsel Dönüşüm, Uzlaştırma ve Proje Birimi aracılığıyla geniş kapsamlı çalışmalar yapacağız. Malumunuz olduğu üzere, Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri genelgesi ile kamu kurum kuruluşlarına bir takım kısıtlamalar getirildi. Bu genelge ile 3 yıl bina yapımı, bakım, onarım, taşıt alınmasından tutunda yerel gazete, dergi alımına kadar tasarruf etmemiz gerekiyor. 
Örneğin belediyemize elektrikli otobüs kazandırmak istiyoruz. Çünkü mevcut güzergahlara ilave otobüs eklememiz gerekiyor. Bunu almamız genelge gereği bakanlık iznine tabi. Bakanlık yetkililerinden izin isteyerek bunu yapmak elzem. Önümüzdeki hafta ilgili bakanlıklarla görüşmeler gerçekleştirmek üzere Ankara’da olacağım. Vatandaşlarımız bizden bu ve benzeri alanlarda da hizmet bekliyor. 
Bu vesileyle; yapacağımız yararlı hizmetlerin vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmasını diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.”
Belediye Başkanımız Burcu Köksal, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Diğer Haberler