ZAFERİN 102. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK

Orjinal Resim

Bağımsızlığımızın tescili olan Büyük Zafer’in 102. yıl dönümünü Cumhuriyetimizin kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar'da büyük bir gurur ve heyecanla kutlayacağız.

 

ZAFERİN 102. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe ve zaferin şehri Afyonkarahisar, şanlı zaferin 102. yılını kutluyor.

Milli Mücadele'nin kahramanlıklarının yaşandığı illerden birisi olan, tarihin kültürle harmanlandığı şehir Afyonkarahisar’da, Büyük Taarruz ve Zafer Haftası kutlama törenleri için Afyonkarahisar Belediyemiz tüm hazırlıklarını tamamlandı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ ZAFER YÜRÜYÜŞÜNE KATILCAK

Şuhut’un Çakırözü Köyü’nden başlayarak taarruzun ilk adımlarının atıldığı 1874 rakımlı Kocatepe’ye kadar uzanan Zafer Yürüyüşüne, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katılacak.

26 AĞUSTOS’TA ÜNLÜ SANATÇI KIRAÇ HAYRANLARIYLA BULUŞACAK

25 Ağustos Pazar günü sabah saat 09:00’dan itibaren Belediyemiz Atlı Spor Tesislerinde Rahvan At Yarışları Zafer Kupası düzenlenecek. 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece Şuhut Atatürk Evi’nden başlayarak Kocatepe'de Zafer Yürüyüşü ile taçlanacak kutlamaların ardından 26 Ağustos tarihinde şehitlik ziyaretleri yapılacak. Aynı akşam saat 20:30’da da ünlü sanatçı Kıraç, Zafer Meydanı’nda hayranlarıyla buluşacak. Kıraç konseri öncesi saat 20’de Uluslararası Halk Oyunları ekipleri AFİUM AVM’de ilk gösterisini yapacak.

KURTULUŞ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtulduğu gün olan 27 Ağustos tarihinde de bizlere bu vatanı armağan eden aziz şehitlerimizin ruhlarına ithafen öğle namazı öncesi İmaret Camiinde Mevlid-i Şerif okunacak, ardından vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda bulunulacak.

Afyonkarahisar Belediyemiz ile Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğinde bu yıl 6'ncı kez düzenlenen Ethem Tem Fotoğraf Yarışması Sergisi de saat 16’da Taş Medrese’de vatandaşların ziyaretine açılacak.

Afyonkarahisar Mehter Takımı ve uluslararası halk oyunları korteji eşliğinde 16:30’da Zafer Halk Yürüyüşü yapılacak. Ardından AYTAM tarafından düzenlenen “İşgalden Kurtuluşa Afyonkarahisar” adlı fotoğraf sergisi açılacak.

ULUSLARARASI HALK OYUNLARI EKİPLERİ SAHNE ALACAK

27 Ağustos'ta Zafer Meydanı’nda saat 17’de başlayacak Kurtuluş Günü programında Belediye Başkanımız Burcu Köksal, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Ekibinin Silahlı Harekât Gösterileri ve Uluslararası Halk Oyunları gösterilerinin yer alacağı kutlamalar, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği Konseri ile Cumhuriyet Meydanında program sona erecek.

Kurtuluş törenlerinin ardından akşam saat 20’de The Watermall AVM’de Uluslararası Halk Oyunları ekipleri gösteri yapacak.

SÜHEYL VE BEHZAT UYGUR KARDEŞLER’DEN TİYATRO GÖSTERİSİ

28 Ağustos günü yapılacak etkinliklerde ise Büyük Taarruz Zafer Haftası’na katılan protokol üyeleri önce İkmal ve Garnizon Komutanlığını, ardından Başkanımız Burcu Köksal’ın ev sahipliğinde Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret edecek.

Gün içinde yapılacak törenlerin ardından Halk Oyunları ekipleri 28 Ağustos Çarşamba günü saat 20’de Park Afyon AVM’de, 29 Ağustos Perşembe günü saat 20:30’da Akarçay’da vatandaşlarımıza gösteri sunacak.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte kazandığı Zafer Bayramı’nı kutlayacağımız 30 Ağustos’ta ise Başkanımız Burcu Köksal ve il protokolü, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’yı makamında ziyaret edecek.

Gün içinde Kütahya’da yapılacak törenlerin ardından Uluslararası Halk Oyunları ekiplerimiz Zafer Meydanı’nda saat 18’de gösteri gerçekleştirecek. Daha sonra tiyatro sanatının unutulmaz isimleri arasında yer alan Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin “Hey Gidi Günler” isimli gösteri saat 21’de Zafer Meydanı’nda halkımızla buluşacak.

KUTLAMALARA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

102 yıl önce, bu topraklar üzerinde esaret zincirini kırarak bağımsızlığına kavuşan milletimizin bu direnişinin dünyaya örnek olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanımız Burcu Köksal, “Milletimizin, bağımsızlık aşkıyla, birlik ve beraberlik içerisinde, düşman kuvvetlerine karşı yazdığı destanın yıldönümünü kutlamanın büyük gururunu yaşıyoruz. Tüm Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimi 25-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklere davet ediyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ne mutlu Türküm diyene!” dedi.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler