AFYONKARAHİSAR´DA TARİHİ AN !

Orjinal Resim

Dünyanın En Uzun Lokum Rekoru Kırıldı


AFYONKARAHİSAR’DA TARİHİ AN!


Afyonkarahisar, bu yıl altıncısı düzenlenen GastroAfyon Lezzet ve Turizm Festivalinde tarihi bir rekor kırıldı. GastroAfyon Lezzet ve Turizm Festivali’nde Afyon Lokumu rekoru kırıldı.

Etkinliğe Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanımız Burcu Köksal, Afyonkarahisar Milletvekilleri ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda vatandaş katıldı. 
EŞSİZ BİR LEZZET DENEYİMİ
Dünyada ve ülkemizde tek olan rekor, 114.70 santim uzunlukta yapılan meşhur Afyon lokumu ile kırılmış oldu. 
Türkiye’nin zengin mutfağını ve özellikle lokumun geleneksel yapımını kutlamak amacıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Tarihi Uzun Çarşı’da hazırlanan 114.70 santim uzunluğundaki lokum, hem görsel hem de tat açısından katılımcılara eşsiz bir deneyim sundu.
Etkinliğe katılan lokum ustaları, muhteşem lezzeti hazırlamak için büyük bir özen gösterdi. Gerek hemşehrilerimiz, gerekse yerli ve yabancı konuklar lokumun hazırlanışına tanıklık ederek bu heyecan verici sürecin bir parçası oldu. Rekorumuz, Afyonkarahisar’ın gastronomi kimliğini güçlendirdi ve uluslararası alanda tanıtımına katkı sağladı.
Gastronomi severler ve lokum tutkunları, bu eşsiz etkinlikte lokumun tadını çıkarma fırsatı buldu. Katılımcılar, sadece lokumun tadını almakla kalmadı, aynı zamanda bu unutulmaz deneyimin bir parçası oldu.
BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATILDI
Yapılan 114. 70 santim uzunluğundaki lokum, şehrin tarihini ve kültürel zenginliklerini yansıtan bir başarı hikayesine dönüşerek Afyonkarahisar’ın gastronomi alanındaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Şehrimiz gastronomi alanındaki benzersiz yerini uluslararası düzeyde tanıttı ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere kapılarını açtı. “Cumhuriyetimizin 101. Yılı” anısına hazırlanan 114.70 santim uzunluğundaki lokum, şehrin mutfak mirasının bir parçası olarak kayıtlara geçti.

Diğer Haberler