GELENEKSEL AŞURE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR
Belediyemiz tarafından Aşure Günü'nde Hz. Mevlana'nın yedinci kuşak torunlarından büyük mutasavvıf Sultan Divani'yi anma amacıyla düzenlenen Geleneksel 40 Hatimli Şifalı Aşure Günü etkinlikleri 10 Temmuz Perşembe günü başlıyor. 40 kazanda, 40 hatimli şifalı aşurelerimiz şehrimizin birçok noktasında ikram edilecek.
BEREKET VE HUZUR DOLU BİR GÜN
Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ın talimatlarıyla Afyonkarahisar Mevlevihanesinde (Mevlevi Türbe Camii’nde) 10 Temmuz Perşembe günü ikindi namazının ardından okunacak aşure duası ile başlayacak etkinlikler, 11 Temmuz Cuma günü Cuma namazından sonra Zafer Meydanı başta olmak üzere şehrimizin birçok noktasında şifalı aşure dağıtımıyla devam edecek.
TÜM VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR
Anadolu'da hâlen önemsenen aşure pişirme geleneği, Mevlevihanelerde de özenle icra edilmiş ve 16. yüzyılda Afyonkarahisar Mevlevihanesi'nde (Sultan Divani zamanında) daha renkli törensel bir kimlik kazanmıştır. Mevlevihane bahçesine kurulan kazanlarda, dervişlerin aşure karması çok ilgi görmüş ve bu gelenek, diğer mevlevihanelere de taşınmıştır.
Konya Mevlevihanesi'nden sonra en önemli Mevlevihane olan Afyonkarahisar Mevlevihanesi'nde, Belediyemiz tarafından devam ettirilen bu geleneğe tüm vatandaşlarımız davetlidir.