Şehit Çocukları Günü

Orjinal Resim
Proje Durumu : Yenilikçi Projeler

5 Haziran Şehit Çocukları Günü

Belediye Başkanımız Burcu Köksal öncülüğünde Afyonkarahisar Belediyesi olarak, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi ile iş birliği içinde Türkiye’de ilk kez 5 Haziran'ı "Şehit Çocukları Günü" olarak belirleyerek önemli bir farkındalığa imza attık. Bu özel gün, şehitlerimizin bizlere emaneti olan çocuklarımızın her zaman hatırlanması, onların yanında olduğumuzun vurgulanması adına büyük anlam taşıyor.

"Şehit Çocuklarımızın Yanındayız"

Belediye Başkanımız Burcu Köksal, konuşmasında şehit çocuklarımızın ve ailelerinin her zaman baş tacı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Şehit çocuklarımız, bu vatan için babalarını feda ettiler. Birçoğu, babalarını hiç tanımadan dünyaya geldi ve babasız büyümek zorunda kaldı. Ne yapsak, onların hakkını ödeyemeyiz. Ancak her yıl 5 Haziran'da özel olarak bir araya gelerek, onların yanında olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz. Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum."

Bu anlamlı günün belirlenmesi sürecinde, Afyonkarahisar Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin girişimiyle, Şehit P. Uzm. Onb. Atakan Birgül'ün şehadet günü olan 5 Haziran tarihi esas alınmıştır. Şehit Atakan Birgül’ün eşi, aynı gün doğum yaparak bir oğul dünyaya getirmiş ve bu özel tarih, şehit çocuklarımızın hatırlanması için sembolik bir gün olarak belirlenmiştir.

Gelecek Nesillere Bırakılan Anlamlı Bir Miras

Afyonkarahisar Belediyesi olarak, şehit çocuklarımızın yalnız olmadığını göstermek ve bu farkındalığı tüm ülkeye yaymak adına 5 Haziran Şehit Çocukları Günü’nü her yıl düzenli olarak kutlamaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, onların hatıralarını yaşatmak en büyük sorumluluklarımızdan biridir.

Cumhuriyetimizin temellerini atan kahramanlarımızın emanetleri bizim için kutsaldır.

 

İlgili Haber İçin TIKLAYINIZ.


FOTOĞRAFLAR