ŞİFALI AŞURE´NİN DUASI YAPILDI

Orjinal Resim

ŞİFALI AŞURE'NİN DUASI YAPILDI

            Hz. Mevlana'nın torunlarından Sultan Divani'yi Anma amacıyla Afyonkarahisar Belediyemiz tarafından hazırlanan 40 hatimli şifalı aşurelerimizin duası yapıldı.

            Mevlevi-Türbe Camii'nde gerçekleştirilen programa Belediye Başkanımız Burcu Köksal, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Birim Müdürleri, hayırsever iş insanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sabah mayası karılan şifalı aşurenin gülbank duası yapıldı, 40 hatimli hububatlar aşure yapılmak üzere kazanlara döküldü.

 

”AŞURE, BİRLİĞİN, BERABERLİĞİN, KARDEŞLİĞİN, HOŞGÖRÜNÜN SEMBOLÜDÜR”

            Afyonkarahisar Belediyesi olarak, aşure geleneğini yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanımız Burcu Köksal, “Aşure günümüz kutlu olsun. Aşure duamızı gerçekleştirdik. Bütün aşure malzemelerimizi kazanlara attık. Yarın bütün şehre dağıtımını sağlayacağız. Aşure,  birlik beraberliğin, kardeşliğin, hoşgörünün de sembolüdür aynı zamanda. Bu yıl da biz Afyonkarahisar Belediyesi olarak hayırseverlerimizin katkılarıyla aşuremizi gerçekleştiriyoruz. Allah kabul etsin. Birliğimiz, beraberliğimiz, Afyonkarahisar’daki kardeşliğimiz hiçbir zaman bozulmasın, birlikte nice güzel günlere erişmeyi diliyorum. Herkese sağlıklı günler diliyorum." dedi. Başkanımız Burcu Köksal, konuşmasında ayrıca Aşure Günü'nün tarihsel ve kültürel önemine vurgu yaparak, bu etkinliğin toplumsal bağları güçlendirdiğini belirtti.

            Dua sonrası, Başkanımız Burcu Köksal, etkinliğe katılan vatandaşlarla sohbet ederek, onların görüş ve önerilerini dinledi.

Diğer Haberler