GELENEKSEL 40 HATİMLİ ŞİFALI AŞURE DAĞITIMI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Orjinal Resim

GELENEKSEL 40 HATİMLİ ŞİFALI AŞURE DAĞITIMI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

100 BİN KAP AŞURE DAĞITILDI

Afyonkarahisar'da geleneksel olarak düzenlenen "Sultan Divani’yi Anma ve Geleneksel 40 Hatimli Şifalı Aşure Günü" etkinlikleri, bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında vatandaşlara 100 bin kap aşure ikram edildi.

 

VATANDAŞLARDAN AŞURE ETKİNLİĞİNE BÜYÜK KATILIM

Afyonkarahisar Belediyesi'nin gerçekleştirdiği etkinlik, Mevlevi Türbe Camii'nde düzenlenen aşure ikramıyla sona erdi. Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, belediye başkan yardımcılarımız, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muharrem ayı geleneği olarak gerçekleştirilen etkinlikte, "40 hafıza, 40 hatim okutularak, 40 kazanda pişirilen aşure" Cuma Namazının ardından Sultan Divani'nin türbesinin de bulunduğu Mevlevi Camisi başta olmak üzere şehrimizin pek çok noktasında dağıtıldı. Mevlevi Camii’nde düzenlenen aşure dağıtım töreni, Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseriyle başladı.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBOLÜ: AŞURE

Törende konuşan Belediye Başkanımız Burcu Köksal, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Başkanımız Burcu Köksal, “Aşure, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin sembolüdür. Aşurenin dağıtımında da bu birlik, beraberliğin, kardeşliğin sürmesini hepimiz diliyoruz. Ama birlik, beraberlik kâğıt üstünde ya da sözde kalmamalı, özde de hissedilmeli. Bu yüzden bizler, vatandaşımızın her zaman yanında olmak ve en iyi şekilde hizmet etmek adına üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Tüm kurumlar, siyasetçiler, devleti yönetenler, herkes vatandaşın yanında olmalı. Özellikle zor günlerden geçtiğimiz bu dönemlerde vatandaşa hizmet etmeli. Biz de Afyonkarahisar Belediyesi olarak birlik, beraberliğin, hoşgörünün ve kardeşliğin sadece sözde kalmaması için çalışıyoruz.” dedi.

 

VATANDAŞLARIMIZA EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Konuşmasında sosyal destek projelerine de değinen Başkanımız Burcu Köksal, “Sosyal tesislerimizde geçim sıkıntısı çeken emeklilerimiz daha iyi ve ucuza hizmet alsın diye fiyat indirimine gittik. Çayın 5 lira olması bunun bir göstergesidir. Ayrıca, açacağımız Halk Lokantası, günde dört çeşit yemeği 75 liradan sunacak. Bu lokantalar, emekli, işçi, çiftçi ve vatandaşlarımız için açılıyor. Bunun gibi pek çok hizmetle vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Başkanımız Burcu Köksal, sözlerini, “Aşure günümüzde birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve hoşgörünün daim olmasını diliyorum. Allah’ım, sağlıkla, mutlulukla, huzurla, barışla, kardeşlik içerisinde Aşure günlerine ulaştırmayı bizlere nasip etsin. Hepinize sağlıklı günler diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Afyonkarahisar Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da Afyonkarahisar’ın, Mevleviliğin ikinci merkezi olarak Anadolu’da tanımlanan bir şehir olduğunu söyledi.

Bir gün önce İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu tarafından yapılan duanın ardından belediye yemekhanesinde çeşitli hububat ve yemişle hazırlanan 100 bin kap aşure, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize dağıtıldı. Başkanımız, Valimiz ve Milletvekilleri vatandaşlara birlikte aşure ikramında bulundu.

Diğer Haberler