24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

Orjinal Resim

24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

Belediye Başkanımız Burcu Köksal, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yasama, yargı, yürütme erklerini denetleme ve halkın sesini duyurup çözüm yolları bulma noktasında 4’üncü kuvvet olan basın kuruluşlarının önemine dikkat çeken Başkanımız Burcu Köksal, “Kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması, kamu işleyişinde yaşanılan sorunlar, basın kuruluşlarının çalışmaları ile gündeme geliyor, tartışılıyor.

Basın kuruluşları, şehirlerin, ülkelerin hatta dünyanın seyrini değiştirebiliyor. Bu bakımdan basın kuruluşlarını, basın kuruluşlarına can veren gazetecileri, radyocuları, televizyoncuları ve internet habercilerini çok önemsiyorum. Milli Mücadelemiz’in kazanılmasında da basının büyük rolü olmuştur. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa, önce Halide Edip Hanım liderliğindeki bir ekibe Anadolu Ajansı’nı kurdurmuş; ardından da Hakimiyet-i Milliye gazetesinin çıkarılmasını sağlamış, bu gazeteyi fikirleri ile desteklemiştir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün, ‘Basın, milletin müşterek sesidir’ ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği görevi en güzel şekilde açıklamaktadır. Günümüzde basın özgürlüğü konusunda aşmamız gereken çok engel bulunuyor. Bunu biliyoruz. Basın mensupları bir ülkede yaptıkları haberlerden, yazdıkları yazılardan sonra ‘Acaba başıma bir şey gelir mi’ diye soruyorsa, o ülkenin tam anlamıyla demokratik olduğunu söyleyemeyiz.

Ben Milletvekilliği dönemimde de, halkın yüksek tercihi ile Belediye Başkanlığı görevini üstlendiğim bu dönemde de basın mensupları ile doğru bir iletişim kurma gayretinde oldum. Bunu başardığımı düşünüyorum. Bundan sonra da yine basınımızla doğru iletişimizi sürdüreceğiz.

Şehrimizdeki basın çalışanlarının yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların Afyonkarahisar’ın her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu vesile ile demokrasimizin olmazsa olmazları arasında sayılan basın emekçilerimizin, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum. Afyonkarahisar basınına hizmet eden ve aramızdan ayrılan büyüklerimizi, görevleri başında hayatlarını kaybeden basın emekçilerimizi de bir kez daha rahmetle anıyorum.” dedi.

Diğer Haberler