Osman ATTİLA

Orjinal Resim

Osman Attila 1922 yılındâ Afyonkarahisar'da dünyaya geldi. Gedik Ahmet Paşa İlkokulunu bitirdikten sonra, Afyon Lisesi'nde okudu. O dönemde Alyon Halkevi tarafından yayımlansın Taşpınar Dergisin'de yazı hayatına başladı.Sonraları Ankara'da Türk Dil kurumu'nun " Türk Dili Dergisi" ile Halkevleri Genel Merkezi'nin yayım organı olan " Ülkü Mecmuasında adını yurt çapında duyurdu. Afyonkarahisar'ın yetiştirdiği en önemli şairlerden birisi oldu. Şiirleri antolojilerde ve ansiklopedilerde yer aldı. Kütüphanesini, Afyon Gedik Ahmet Paşa Kütüphanesi'ne bağışladı? 1965 Genel Seçimlerinde Adalet Partisi Afyonkarahisar Milletvekili olarak T.B.M.M.'ne girdi ve 4 yıl süreyle,çok sevdiği Afyonkarahisar'ı Meclis 'te temsil etti. Sonraki seçimlerde listeye giremedi. 1969'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Basın Müşavirliğine atandı. Daha sonra Kültür Bakanlığı Basın Müşavirliğine geçti.

Yayımla'nan 10'dan fazla kitapları arasında, Afyonkarahisar'la doğrudan ilgili olanlar şunlardır 1.İnaz Köyü Eğitmeni Hasarı Koçak'ın Türküsü 2.Afyonkarahisar Türküleri 3.Atatürk 30 Ağustos'u Anlatıyor 4.Afyon'un Hazineleri (Basılmadı) Osman Attila'nın şiirlerinin en güzelleri Afyonkarahisar ile ilgili olanlardır. O'nun şu iki dizesi, bütün Afyonkarahisarlı'ların belleklerindedir: "Herkes beni Ankara'larda sanır, Afyon'da bir dam çökse yüreğim parçalanır!

50 yaşında evlenen Attila'nın çocuğu yoktur. Osman Attilâ, 20 Nisan 1978 tarihinde Ankara'da vefat etti. Naşı, Afyonkarahisar'a getirilerek, Asrî Mezarlığa defnedildi.

 
DİĞER BAŞLIKLAR
Abdurrahim Mısri
Ahmet Necdet Sezer
Ali Çetinkaya
Bayatlı Yrb. Arif Bey
Halil İbrahim ÖZSOY
İsmet ATTİLA
Kubat
Mazhar Paşa
Org. İlker BAŞBUĞ
Ömer Faruk Atabek