BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARI VE ÖZEL KALEM´E ÖNEMLİ EĞİTİM

Orjinal Resim

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARI VE ÖZEL KALEM’E ÖNEMLİ EĞİTİM

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burcu Köksal'ın talimatıyla Belediye Başkan Yardımcılarımız ve özel kalem personelimize yönelik eğitim verildi.

Belediye Başkanımız Burcu Köksal'ın talimatlarıyla Belediye Başkan Yardımcılarımız, özel kalem katında çalışan tüm personelimiz Protokol Yönetimi Uzmanı Nihat Aytürk'ten protokol eğitimi aldı.

Eğitimin açış konuşmasını yapan Başkanımız Köksal, eğitimin son derece yararlı olacağını belirtti. Başkanımız Köksal, açış konuşmasından sonra salondan ayrılarak Aytürk'e teşekkür etti.

Eğitime Başkan Yardımcılarımız Ömer Yıldız, Cem Kasapoğlu, Erkan Uysal, Eylem Ayar, Özel Kalem Müdürümüz Şehriban Öncel, Başkan Danışmanları ve Özel Kalem Müdürlüğü sekreterleri katıldı.

Eğitimde protokol kurallarının temel ilkelerine ve bu kuralların uygulandığı alanlara değinen Protokol Yönetim Uzmanı Nihat Aytürk, “Resmi giyim, resmi hitap ve selam, resmi davranış, resmi karşılama, ağırlama ve uğurlama ve resmi davette yeme içme unsurları protokolün en önemli konularını oluşturur. Protokolde, kişiye ya da kuruma layık olduğu değeri vermek esastır. Karşıladığınız ve oturttuğunuz yer ile ikramlarınız ona verdiğiniz önemi ve değeri gösterir” ifadelerini kullandı. Aytürk, protokolde oturma düzeni, yabancı konuk ağırlama, kurumlar arası resmi yazışmalarda dikkat edilmesi gereken hususlar gibi pek çok konu hakkında da bilgi verdi.

 

NİHAT AYTÜRK’ÜN ÖZGEÇMİŞİ

Aydın'da doğdu. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nü bitirdi. Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, HSK, YSK, Bakanlıklar ve Valilikler dâhil 290 kurumda, 76 Üniversitede ve Harp Akademilerinde yönetim ve protokol konularında 995 seminer verdi. Ayrıca Irak siyasi parti yöneticilerine ve milletvekillerine; Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kosova ve KKTC üst yöneticilerine, yönetim ve protokol seminerleri verdi.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler